"Un poble viu i participatiu". Amb aquestes paraules resumeix l'alcalde de Sallent, David Saldoni, els quatre dies de festa major que s'han viscut al municipi. Enguany, la festa sallentina tenia com a principal novetat el trasllat d'algunes de les activitats a l'antic escorxador, "l'obertura d'un nou espai que valorem molt positivament", apunta Saldoni.

Activitats nocturnes i d'altres de diürnes com el concurs de paelles o inflables per als petits, són alguns dels actes que ha acollit l'epai rehabilitat de l'antic escorxador. Segons l'alcalde, "era la primera vegada i s'ha d'anar millorant però és un espai que pot tenir recorregut". Per a Saldoni, "hi ha la percepció que és lluny però és a 10 minuts a peu del centre i també s'hi pot anar amb cotxe". L'objectiu del consistori era "apartar el soroll del centre del poble, que era motiu de queixes".

En conjunt, l'alcalde fa una "valoració molt positiva" dels actes de la festa major quan "el poble bullia d'activitat". Saldoni destaca la participació als balls de la plaça i el pregó protagonitzat per l'Esbart Vila de Sallent, alhora que valora "el gran paper que fan les entitats en la festa". Les úniques notes negatives les ha posat la pluja, que va obligar a suspendre alguns actes com la competició de canoes, en què hi havia 60 equips inscrits i no es va poder fer per la crescuda del riu, i les "actituds incíviques" com la brutícia generada pel botellón i alguns desperfectes en horts i al parc municipal.