Autema vol evitar que el Consell prengui part al litigi obert amb la Generalitat

L'ens comarcal es va presentar com a codemandat al costat del Govern en contenciós pel canvi de sistema de compensacions

16.09.2016 | 07:45

Autema, l´empresa concessionària de la l´autopista C-16, ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per impugnar la seva decisió d´admetre el Consell Comarcal del Bages com a part codemandada al costat de la Generalitat de Catalunya, en el contenciós que hi ha obert amb la concessionària.

El juliol de l´any passat, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va promoure l´aprovació del decret 161/2015 pel qual es modificava el sistema de tarifes que rebia la concessionària Autema per l´explotació de l´autopista C-16. El nou model proposa que l´import a compensar es determini a partir del trànsit real que circuli per l´autopista. Això, a la pràctica, suposa una important reducció de les compensacions que Autema rep anualment.

L´empresa va presentar recurs contra aquesta modificació i el Consell Comarcal del Bages va entrar en el procés judicial, posicionant-se al costat de la Generalitat, per tal de fer tota la força possible perquè finalment es puguin rebaixar les compensacions a Autema i la gestió de l´autopista redueixi l'impacte econòmic que té per a les arques públiques. El recurs que, segons fonts del Consell Comarcal, ha presentat ara Autema al TSJC, vol evitar que el Consell Comarcal pugui presentar-se al contenciós.

El procés judicial es va iniciar perquè Autema no accepta la modificació del decret aprovada per la Generalitat, per la qual es redueixen les compensacions que Autema rep anualment. La representació lletrada del Consell Comarcal impugnarà aquest recurs per tal que l´ens pugui defensar el seu dret a ser part en el procediment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El jutge dóna mig any a Iberpotash per dir com descontaminarà pous i aqüífers

El jutge dóna mig any a Iberpotash per dir com descontaminarà pous i aqüífers

El Jutjat Penal emet una resolució d'execució de la sentència que condemnava tres exdirectius per...

Navarcles retira el projecte del porta a porta perquè el govern vol més unanimitat política

En el ple municipal s'havia d'aprovar el plec de condicions del concurs per adjudicar el servei...

Un excursionista de Súria de 46 anys mor al pic de Xemeneies, al Pallars Sobirà

Un excursionista de Súria de 46 anys mor al pic de Xemeneies, al Pallars Sobirà

L'home s'hauria precipitat des d'una altura d'uns 50 metres quan era a prop del cim

Enllaços recomanats: Premis cinema