Una setmana plena d'activitats relacionades amb els productes ecològics serà el preludi de la Fira de Sant Miquel de Santpedor d'enguany, que se celebrarà durant el cap de setmana del 24 i el 25 de setembre. Aquesta és una de les novetats amb què l'Ajuntament de la vila vol impulsar la seva festa més antiga, que data del segle XII.

A part de reforçar l'espai estrenat l'edició passada al carrer Passeig, el consistori ha promogut enguany, amb la col·laboració dels Bous de Foc de Santpedor i la colla de diables de Sant Fruitós, la recuperació de la Carretillada Infantil i el Correfoc, que va deixar de celebrar-se fa vuit anys.

La resta de canvis destacats que s'han introduït al programa són la inauguració de l'exposició "Visuals 16", una mostra d'art fet amb els colors del vi del Bages, i un tast d'olis amb maridatge, que començaran a l'auditori Convent de Sant Francesc el divendres 23 de setembre a les vuit del vespre; el Concert Jove de la fira, que reunirà el dissabte 24 de setembre a la mitjanit, a l'escenari de Cal Llovet, dos grups de la Catalunya Central -Sherpah i Brams-, i el sopar de comiat amb rostit de vedella, que començarà a les set de la tarda a la zona d'aparcaments del carrer Ample. Durant l'àpat, el grup guanyador de la IXa edició del Concurs de Músics al Carrer oferirà un concert als comensals.

La fira mantindrà enguany diverses activitats musicals i de cultura popular consolidades, com ara el Concurs de Músics al Carrer i la Trobada de Colles Geganteres, que se celebrarà el dissabte 24 de setembre a dos quarts de sis de la tarda. L'endemà al migdia, els Picarols de Santpedor seran els protagonistes de la tradicional ballada itinerant. Tot seguit, els Castellers de Santpedor, acompanyats pels Picapolls d'Artés i els Castellers de Berga, oferiran una triple actuació castellera a la plaça de l'Església.

Productes ecològics

Una de les activitats més destacades del diumenge serà la Fira de Productes Naturals i Ecològics, que enguany arriba a la seva XXVIa edició. Les parades obriran al públic entre les deu del matí i les vuit del vespre.

En l'àmbit gastronòmic, cal fer referència a l'espai de tapes al Born, organitzat per l'associació de consum local i responsable La Granera de Santpedor, amb molt d'èxit des del 2013.