Puigdemont diu que micropobles com Aguilar de Segarra són "indispensables"

El President inaugura a la localitat bagenca una convenció sobre els petits municipis catalans

19.09.2016 | 07:29
La consellera Meritxell Borràs; el President, Carles Puigdemont, i l´alcalde d´Aguilar, Valentí Riera, ahir
La consellera Meritxell Borràs; el President, Carles Puigdemont, i l´alcalde d´Aguilar, Valentí Riera, ahir

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir des d'Aguilar de Segarra que els micropobles (els que tenen menys de 500 habitants) són "indispensables" en la construcció de "la Catalunya del futur". Ho va dir en la inauguració de la segona Convenció de Micropobles de Catalunya, que es va celebrar en aquest municipi bagenc i que també va tenir la presència de la consellera de Governació, Meritxell Borràs.
Puigdemont va destacar la importància "d'aconseguir que els petits pobles tinguin prestacions en iguals condicions que les grans ciutats. Si això es fa, i avui és perfectament possible, garantirem fixar la gent al territori de forma equilibrada", va remarcar.
"En el procés de construcció de la nova Catalunya en què el país està immers", Puigdemont va dir que el paper dels microajuntaments és "indispensable perquè aquest equilibri no es faci de qualsevol manera, i que les grans transformacions que estem vivint, com la quarta revolució industrial, siguin una oportunitat per al territori i no un obstacle". El President va defensar que infraestructures com les telecomunicacions "s'han d'abordar de forma prioritària, perquè són un instrument clau" per tal que els petits municipis "tinguin eines que tendeixin a l'equitat amb les grans ciutats".
Puigdemont va afegir que "el Govern liderarà la transformació del país per assegurar l'equitat territorial", però va animar els ajuntaments petits a "seguir treballant i ser-ne també part activa" perquè tenen, va dir, "una part de la recepta de com ha de ser el país" en el futur. "Volem potenciar la diversitat que té Catalunya, perquè tenir un país amb el 30% de municipis de menys de 500 habitants és una realitat benvinguda que hem de preservar", va concloure.
L'Associació de Micropobles de Catalunya, que agrupa 118 municipis de menys de 500 habitants, es va fundar el 2008 per fer visible la realitat d'aquests municipis. La presidenta, Maria Carme Freixa, va dir ahir que una de les reivindicacions és que el Govern els tingui més en compte en l'elaboració de polítiques, perquè "s'acaben fent des d'un despatx urbà amb mentalitat metropolitana i, quan ho hem d'aplicar, no ens encaixen en les nostres realitats".
L'alcalde d'Aguilar, Valentí Riera, va apuntar que els micropobles "aporten molt més del que reben", i va lamentar que un dels seus grans problemes és "la manca de recursos". Riera va reclamar que les bones comunicacions són bàsiques perquè la gent no marxi dels pobles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´
Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´

Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´

Un grup promou el popular ritual amb la construcció d'una escultura en honor a Sant Valentí

Les ´altres capacitats´ es fan visibles i remouen consciències a Sant Joan

La Fira Discat es confirma com un destacat punt de trobada entre els agents del sector a Catalunya

L´església de Súria acull avui el funeral pel veí mort en un pic del Pallars Sobirà

L´església de Súria acull avui el funeral pel veí mort en un pic del Pallars Sobirà

Fernando Álvarez Reguant era treballador de la mina i un amant de les activitats esportives

Compromís portarà al Parlament la petició de l´edifici de l´institut Cardener de Sant Joan

El grup municipal traslladarà a la Cambra la demanda aprova per unanimitat pel ple de l'Ajuntament...

Enllaços recomanats: Premis cinema