L'adequació i cura del patrimoni arquitectònic del municipi és un dels eixos destacats del projecte de present i futur de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada en matèria de promoció cultural. En aquest sentit, el passat 6 de setembre el consistori va donar el tret de sortida a les obres de reparació del coronament de la xemeneia de Cal Gallifa, que presentava clars signes de deteriorament com a conseqüència del pas del temps.

Les obres projectades consisteixen en el rejuntat d´esquerdes, la col·locació d´anelles de fibra de carboni i la reposició de les peces ceràmiques despreses, així com la retirada de l´antic parallamps de punxes, en desús des de ja fa temps. Atesa l'alçada de la torre, per poder dur a terme la reparació del coronament de la xemeneia l'empresa encarregada de les obres, Constructora Calaf, ha aixecat una bastida de 28 metres al voltant de tot el perímetre de l'estructura.

"Amb aquests treballs, l'Ajuntament posa a punt i renova l'aspecte d'un dels elements més icònics i representatius del paisatge urbà de Sant Joan de Vilatorrada, una empremta important del passat fabril del nostre poble" afirma l'alcalde Gil Ariso, que defineix les obres de recuperació de la xemeneia com un "projecte prioritari" que s'emmarca en "l'aposta i el compromís de l'Ajuntament de potenciar i fer lluir el patrimoni arquitectònic del poble".

Amb un pressupost d´adjudicació de15.912,18€ (més 3.341,56€ d´IVA), la durada prevista de les obres és de 3 setmanes.