L´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet participarà aquest dijous al Dia Mundial Sense Cotxes en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura i ho farà transformant la cèntrica plaça Clavé en una gran illa de vianants durant tota la jornada en què hi haurà un circuit d´educació viària per a bicicletes. Al matí hi participaran els escolars de primària de Sant Vicenç de Castellet i a la tarda s´obrirà a tot el públic.

Amb la col·laboració del Casal de Joves El RKÓ, al matí els alumnes de 3r d´ESO del municipi participaran a la gimcana de la bicicleta en què coneixeran els diferents punts d´aparcament per a bicicletes, practicaran la circulació a dues rodes i podran prendre consciència dels beneficis de desplaçar-se amb aquest mitjà de transport. L´activitat també compta amb la col·laboració del Grup de Caminants del CAP i el Club Natació Castellet.

L´objectiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura és promoure els hàbits més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es posen de relleu els canvis possibles en l´ús de l´espai públic, millores de la qualitat de l´aire i la reducció de la contaminació. L´Ajuntament demana que en la mesura del possible la ciutadania deixi el cotxe a casa dijous i provi de desplaçar-se a peu pel municipi.