D´ençà que Sorea va alertar l´Ajuntament de Monistrol de l´estat de l´aigua diumenge al migdia, aquest va fer arribar a la ciutadania la recomanació de no beure´n a través de la pàgina web oficial, mitjançant les xarxes socials i també va col·locar fulls informatius en diferents punts del municipi. A més, un cotxe patrulla es va passejar pel poble amb un megàfon anunciant la incidència. I avui, a les 18 h, el consistori ha convocat una sessió informativa a l'Espai Joan Carles Amat (la sala annexa al pavelló).

Tanmateix, molts veïns ho van acabar sabent pel boca-orella i creuen que l´estratègia de comunicació del consistori ha deixat molt a desitjar. L´alcalde, Joan Miguel, reconeixia que «tot és millorable» però assegurava que ahir pràcticament tots els habitants ja estaven al corrent de la incidència.

El cap de l´oposició i líder del grup municipal de l´antiga CDC, Xavier Silva, se sumava a les crítiques dels veïns. «Jo crec que Facebook i WhatsApp no són eines de comunicació correctes», assenyalava. Silva creu que el govern municipal no ha fet prou per fer arribar la notícia a totes les llars, ja que afirmava que «quan convé es reparteixen revistes o fulls informatius a totes les cases en qüestió d´hores».

Maria Dolors Alarcón, propietària del bar La Roca, situat a la plaça de la Font Gran, assegurava que «no hi ha hagut informació». Alarcón explicava que ahir al matí, quan ja feia pràcticament un dia de l´anunci de l´Ajuntament, encara hi havia veïns que no n´estaven al corrent. «Una noia jove no ho sabia i li he dit jo, i fins aleshores havia estat bevent aigua amb tranquil·litat», assegurava.

Un dels principals retrets d´Alarcón se centrava en el canal escollit per l´Ajuntament per notificar la incidència. «El que no poden fer és posar-ho al Facebook perquè la majoria de gent no el mira», deia.

Alarcón trobava insuficients els fulls informatius instal·lats en diferents punts i assegurava no haver sentit en cap moment el missatge dels cotxes patrulla que es van passejar pel poble anunciant la incidència per megafonia.

En el moment d´anar a buscar aigua ahir al migdia a la plaça de la Font Gran, Josep Sánchez, veí de Monistrol, estava visiblement alterat i es queixava de la «poca informació».

Facebook

Si la situació de l´aigua era ahir el principal tema de conversa al carrer, les xarxes socials tampoc no van quedar curtes. El mur de la pàgina de Facebook de l´Ajuntament de Monistrol de Montserrat va omplir-se de preguntes dels ciutadans i comentaris crítics amb la gestió de l´Ajuntament.

El consistori va publicar tres avisos a la seva pàgina. El primer es va fer diumenge a les 14.40. L´Ajuntament va fer dos comunicats més, diumenge i ahir mateix, reiterant als veïns la recomanació de no ingerir aigua i comunicant el lloc i l´hora que el camió cisterna oferiria aigua potable.

És indubtable que l´Ajuntament va aconseguir arribar a moltes persones gràcies a Facebook. En total, les tres publicacions de l´Ajuntament es van compartir més de 200 vegades. En comparació, les publicacions més populars de la mateixa pàgina amb prou feines havien estat compartides per més de deu persones.