Súria és un dels municipis que està celebrant activament la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que va començar amb una acció per senyalitzar els itineraris escolars per anar a l'escola a peu. Les activitats de la Setmana continuaran aquest dijous de setembre amb una jornada de promoció del bus urbà, un tall de trànsit al centre del poble de 8 a 9 i l'acció 'A l'escola amb l'Ecopeu'.

Els alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria van col·locar els rètols amb els itineraris i van pintar sobre les voreres les petjades que marquen els camins escolars saludables. Als rètols, s'hi inclouen dades de diferents itineraris amb càlculs de distàncies, temps de recorregut a peu, cost de consum de carburant i emissions de CO2.

L'objectiu d'aquests rètols és posar de manifest els avantatges dels desplaçaments a peu dins del nucli urbà, atesa la poca distància i l'estalvi de carburant i d'emissions que comportarien. L´organització de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Súria és a càrrec de les

àrees de Medi Ambient i de Via Pública i Seguretat Ciutadana de l´Ajuntament, amb el suport del Consell Municipal de la Gent Gran, dels centres d´ensenyament de la vila i de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

La jornada de dissabte tindrà la bicicleta de protagonista amb una inspecció tècnica i exposició de bicicletes a la plaça de Sant Joan; una pedalada popular amb dos circuits (per a adults i infants); un berenar, exposició de bicicletes i circuit de trial lliure. En el transcurs de la setmana també es pot participar en el concurs fotogràfic ´Apunta´t al Clic Mob´, enviant imatges sobre transport i mobilitat sostenible a instagram amb l´etiqueta #mobilitat2016.