La primera executiva del nou PDC a la Catalunya Central estarà encapçalada per David Font, alcalde de Gironella, president del Consell Comarcal del Berguedà i fins ara president de CDC al Berguedà, tal com havia avançat aquest diari ahir. Font ha fet un equip d'11 persones més, la majoria relativament noves al partit o en els càrrecs de direcció. Amb tot, Font no tindrà un equip inexpert, incorpora el cap de CDC a Osona, el vigatà Joan Vergés, el president de CDC a Manresa, Jordi Serracanta, i persones veteranes al partit com l'exregidora manresana Rosa Riera, o el regidor a Berga i vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà, Francesc Xavier Francàs.

Les famílies del nou partit hereu de Convergència, a la Catalunya Central no han fet guerra i han confluït a l'entorn de la proposta liderada per Font. El seu també ha estat un treball d'integració, per comptar amb tothom.

Font va presentar ahir al migdia, últim dia de termini, la seva candidatura, que va ser aprovada per la direcció. En ser única, el proper dia 1 d'octubre serà una de les llistes que s'aprovaran sense problemes. En altres punts del territori, com Barcelona o Lleida, els militants hauran de triar el proper 30 de setembre i 1 d'octubre entre una de les 2 o 3 candidatures que hi hagi en joc.

Aquest equip de Font tindrà la responsabilitat de portar les polítiques del partit a la Catalunya Central i les inquietuds del territori a la direcció nacional. Però, a més a més, en aquest mateix moment d'elecció de càrrecs interns de la formació, el PDC també tria els presidents comarcals i els respectius equips de treball.

El presidents comarcals

En el cas de la Catalunya Central, el PDC tindrà Ivet Castaño, actual delegada territorial de Governació a la Catalunya Central, com a cap comarcal del Bages. Castaño estava treballant ja actualment en la direcció comarcal de CDC del Bages al costat de David Bonvehí, que fins ara ocupava el càrrec.

Al Berguedà, els nous responsables del partit a la comarca (el darrer president del partit ha estat el mateix David Font) seran Jordi Selga (regidor a Casserres) i Joan Manuel Serarols (del comitè local de Berga). Al Moianès es crearà de nou aquesta figura ja que la comarca estrena estructura. La primera presidenta del partit en aquesta comarca serà la regidora de l'Ajuntament de Moià Maria Tarter. En el cas d'Osona, anit encara hi havia debat sobre tres hipotètiques candidatures per fer la direcció comarcal.

David Font és una de les cares de la renovació de CDC. No va entrar en la primera direcció nacional del partit, però sens dubte forma part de l'equip que n'ha agafat les regnes. És amic de l'actual número 1, l'osonenca Marta Pascal (de fet va ser ell el que la va convidar a formar part de Convergència en el seu moment) i ha tingut també una molt bona relació amb el bagenc David Bonvehí, el número 2. A més, també manté una molt bona relació amb alcaldes com el sallentí David Saldoni o l'igualadí Marc Castells. Font havia estat una de les veus que feia sentir el seu malestar per la deriva de CDC en els darrers anys i era dels que exigien canvis en veu alta.

Dilluns, Font va fer la primera reunió en grup de la candidatura per dirigir la Catalunya Central i ahir explicava que la voluntat és "treballar per reforçar el projecte i el partit a casa nostra". Font considera que el PDC de la Catalunya Central ha de tornar a ser el partit majoritari d'aquest territori que havia estat CDC durant dècades. "Hem de fer que el PDC sigui una força de referència", indicava a aquest diari.

Per recuperar aquest nivell de connivència amb els electors, Font promet que "estarà molt a prop dels electors i dels càrrecs electes" de les comarques i poblacions de la Catalunya Central. La nova direcció es forma des d'un procés "de diàleg" amb les diferents comarques de la vegueria que ha evitat l'aparició de més d'un grup.

El 20% més de militants

El bagenc David Bonvehí es mostrava ahir satisfet per com s'ha fet el procés a la Catalunya Central i també de com s'està duent a terme el pas de CDC al PDC. La nova formació ha superat la xifra els 10.000 militants al conjunt del país, el que suposa un increment per sobre del 20% (les darreres dades de CDC indicaven que hi havia 7.300 militants).

Aquesta arribada de noves cares ve de sectors diversos, però "molts no eren coneguts a CDC", assegura Bonvehí. Entre aquests nous també hi ha una aportació important de militants que s'incorporen des de Reagrupament, la formació que va crear i liderar en els primers anys el metge, exalcalde de Puigcerdà i exconseller de Governació, Joan Carretero.