El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya recomana a l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat prohibir el consum de l'aigua de l'aixeta, que està contaminada per hidrocarburs.

Salut creu que a falta de dades que concretin la gravetat de la contaminació de l'aigua caldria actuar de manera preventiva i prohibir-ne el seu ús domèstic. Salut reitera que no s'ha demostrat que l'aigua sigui perjudicial, però prefereix prevenir.

El consistori va prohibir aquest dimarts el consum d'aigua de boca; és a dir, aigua per beure, cuinar o raspallar-se les dents. La prohibició exclou altres usos que no impliquen que l'aigua entri a la boca, com fregar els plats, rentar la roba o regar les plantes.

L'Ajuntament encara no ha comunicat a la ciutadania la recomanació de la Generalitat. L'alcalde, Joan Miguel, assegura que el govern municipal té en compte l'advertiment, però ara per ara no preveu tallar el subministrament.

L'alcalde assegura que s'està treballant per trobar una manera d'abastir les aixetes de tot el municipi amb aigua potable.