El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de Navàs va presentar al Ple de l'Ajuntament d'aquest dilluns passat una moció instant l'equip de govern a fer un estudi del cost dels serveis funeraris a Navàs i a cercar de forma conjunta solucions per abaratir-lo.

L'Autoritat Catalana de la Competència, en el seu estudi "L'ús del tanatori i els seus efectes sobre la competència", constata que el Bages és de les comarques de Catalunya on el cost del lloguer d'una sala de vetlla és més alt, amb una mitjana de 961,82€, en contrast amb la mitjana de Catalunya, la qual és de 378€. Segons l'alcalde de Navàs, el lloguer d'una sala de vetlla al tanatori local és de 1643€, més de quatre vegades més car que la mitjana de Catalunya.

Els regidors d'ERC van posar com exemple poblacions com Salt i Girona, on el consistori ha pogut negociar una rebaixa substancial del cost d'aquests serveis. En aquestes poblacions un enterrament bàsic amb tots els serveis essencials costa 1596,39€ (IVA a part). A Navàs per aquest preu no es paga ni el lloguer de la sala de vetlla.

La moció republicana va tenir molt bona acollida per part de la resta de grups municipals a l'Ajuntament (CUP, CDC i PSC) i entre tots els partits es va acordar crear una comissió mixta que treballi per aconseguir uns preus més justos per aquests serveis al municipi.