El cost de lloguer de la sala de vetlla d'un tanatori al Bages pot arribar a ser vuit vegades superior als preus que s'ofereixen en altres comarques properes, com ara l'Anoia o la Cerdanya. De fet, el Bages és la demarcació de tot Catalunya on disposar d'aquest servei surt més car. Així ho posa de manifest un estudi elaborat i publicat en base a dades del 2015 per l'Autoritat Catalana de la Competència (L'ús del tanatori i els seus efectes sobre la competència en els serveis funeraris), en el qual apareix una taula de preus -mínim, màxim i mitjà- per comarca.

El que es pot veure en aquesta comparativa detallada és que el Bages està al capdamunt tant en el preu màxim que les funeràries arriben a demanar per un lloguer d'una sala de vetlla, que és de gairebé 2.000 euros (1.989, concretament), com en el preu mitjà resultant, que és de 961,82 euros. El preu màxim és el que es cobra, segons es detalla a l'estudi, per les sales dels tanatoris de Balsareny, Artés, Santpedor i Súria. Com a referències per contextualitzar el valor d'aquestes xifres, pel que fa al preu màxim, el que més s'hi acosta és el Barcelonès, amb casos de 1.240 euros, mentre que a l'extrem oposat hi trobem la Vall d'Aran, amb un preu de 175 euros.

Pel que fa a la mitjana de preus, el que més s'acosta als 961,82 euros del Bages són els 617,10 dels lloguers al Baix Ebre, i el màxim contrapunt és el Pallars Sobirà, amb 140,75 euros. Només en el preu mínim que s'arriba a demanar per un d'aquests lloguers el Bages no és en el punt més alt del rànquing. Parlem d'un cost mínim de 265,46 euros, que té casos que el superen clarament, com per exemple els 544 que es demanen tant al Baix Ebre com al Montsià, o els 511 del Gironès i el Pla de l'Estany. Hi ha quatre comarques on fins i tot hi ha casos de gratuïtat (la Cerdanya, el Baix Camp, el Pallars Sobirà i el Segrià).

Sobre el fet que el Bages sigui la comarca més cara en lloguer de sales de vetlles tot i que hi ha competència, els autors de l'estudi no en saben precisar les causes. Tanmateix, un dels seus redactors, Ivan Moreno, de l'Autoritat Catalana de la Competència, sí que matisa que "malgrat que a la comarca operen quatre funeràries, dues d'elles [Mémora i Àltima] acaparen a parts iguals el 90% del mercat". En l'estudi també se subratlla que el Bages és una excepció entre les comarques d'interior per la proliferació de tanatoris en diferents municipis (a mans de les dues empreses esmentades), proximitat que també suposaria un increment del preu. D'altra banda, fonts de l'empresa Mémora han exposat que "és cert que les sales de vetlla tenen preus diferents" arreu del país, "però en ocasions inclouen conceptes diferents, com la preparació del difunt, l'ús de cambres...", i que "cada tanatori té entorns diferents d'inversió, costos i règims jurídics".

Actualment, al Bages hi ha quinze tanatoris privats i un de públic, cosa que es tradueix en un total de 40 sales de vetlla (una per cada 4.635 habitants).