D'ençà que Sorea va alertar l'Ajuntament de l'estat de l'aigua diumenge al migdia, aquest va fer arribar a la ciutadania la recomanació de no beure'n a través de la pàgina web oficial, mitjançant les xarxes socials i també va col·locar fulls informatius en diferents punts del municipi. A més, un cotxe patrulla es va passejar pel poble amb un megàfon anunciant la incidència.

Tanmateix, molts veïns ho van acabar sabent pel boca-orella i creuen que l'estratègia de comunicació del consistori ha deixat molt a desitjar. L'alcalde, Joan Miguel, reconeixia que "tot és millorable" però assegurava que ahir pràcticament tots els habitants ja estaven al corrent de la incidència.

El cap de l'oposició i líder del grup municipal de l'antiga CDC, Xavier Silva, se sumava a les crítiques dels veïns. "Jo crec que Facebook i WhatsApp no són eines de comunicació correctes", assenyalava. Silva creu que el govern municipal no ha fet prou per fer arribar la notícia a totes les llars, ja que afirmava que "quan convé es reparteixen revistes o fulls informatius a totes les cases en qüestió d'hores".

Maria Dolors Alarcón, propietària del bar La Roca, situat a la plaça de la Font Gran, assegurava que "no hi ha hagut informació". Alarcón explicava que ahir al matí, quan ja feia pràcticament un dia de l'anunci de l'Ajuntament, encara hi havia veïns que no n'estaven al corrent. "Una noia jove no ho sabia i li he dit jo, i fins aleshores havia estat bevent aigua amb tranquil·litat", assegurava.

Un dels principals retrets d'Alarcón se centrava en el canal escollit per l'Ajuntament per notificar la incidència. "El que no poden fer és posar-ho al Facebook perquè la majoria de gent no el mira", deia.

Alarcón trobava insuficients els fulls informatius instal·lats en diferents punts i assegurava no haver sentit en cap moment el missatge dels cotxes patrulla que es van passejar pel poble anunciant la incidència per megafonia.

En el moment d'anar a buscar aigua ahir al migdia a la plaça de la Font Gran, Josep Sánchez, veí de Monistrol, estava visiblement alterat i es queixava de la "poca informació".

Facebook

Si la situació de l'aigua era ahir el principal tema de conversa al carrer, les xarxes socials tampoc no van quedar curtes. El mur de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat va omplir-se de preguntes dels ciutadans i comentaris crítics amb la gestió de l'Ajuntament.

El consistori va publicar tres avisos a la seva pàgina. El primer es va fer diumenge a les 14.40. L'Ajuntament va fer dos comunicats més, diumenge i ahir mateix, reiterant als veïns la recomanació de no ingerir aigua i comunicant el lloc i l'hora que el camió cisterna oferiria aigua potable.

És indubtable que l'Ajuntament va aconseguir arribar a moltes persones gràcies a Facebook. En total, les tres publicacions de l'Ajuntament es van compartir més de 200 vegades. En comparació, les publicacions més populars de la mateixa pàgina amb prou feines havien estat compartides per més de deu persones.