Monistrol de Montserrat torna a rebre l'aigua de l'aqüífer de la Font Gran

L'ús dels filtres de carbó per descontaminar la captació abans d'entrar al dipòsit ha donat bon resultat i ahir ja es va reconnectar

27.09.2016 | 07:42
Des d´ahir el dipòsit ja no s´omple amb camions cisterna
Des d´ahir el dipòsit ja no s´omple amb camions cisterna

Monistrol de Montserrat ja torna a rebre l'aigua de la Font Gran, la captació que es va haver de tallar dimecres passat per un episodi de contaminació per hidrocarburs. L'alcalde monistrolenc, Joan Miguel, va explicar ahir que els filtres de carbó que es van instal·lar divendres passat en període de proves per netejar l'aigua ja van començar a funcionar immediatament i que el cap de setmana es van enviar unes anàlisis de l'aigua a Tarragona perquè es confirmés si eren efectius. El batlle ha concretat que les anàlisis han corroborat que els filtres funcionen correctament i que, per tant, l'aigua que passava pels filtres sortia descontaminada.
Davant d'aquesta constatació, aquest dilluns al migdia l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha donat llum verd perquè es retirin els camions cisterna que omplien el dipòsit i, per tant, a partir d'ara s'ompli amb l'aigua filtrada. Tal com ja va avançar aquest diari, com a solució provisional, l'Ajuntament, Sorea i l'Agència de Salut Pública de Catalunya van acordar portar aigua potable del municipi veí de Castellbell i el Vilar amb camions cisterna per anar omplint el dipòsit, que prèviament havia estat buidat i netejat.
L'alcalde ha explicat que el nou sistema de filtratge "és menys car i menys laboriós que l'operativa dels camions cisterna, ja que aquell sistema requeria tenir un servei de vigilància que s'havia de complementar amb personal de la brigada i som un poble petit". Mentre l'aqüífer no es recuperi completament, el batlle ha explicat que es continuarà utilitzant els filtres. En aquest sentit, Miguel ha apuntat que en les últimes anàlisis ja es confirma un descens d'hidrocarburs a l'aqüífer, però encara no es troben als nivells legalment permesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema