L'antiga CDC ha respost al requeriment del ministeri de l'Interior i ha demanat anomenar-se Partit Demòcrata Europeu Català, afegint així aquesta denominació europea per tal de superar els problemes que està tenint per inscriure's a causa de la similitud amb el nom de Demòcrates de Catalunya. En paral·lel, també ha registrat altres noms per si de cas es denegués aquesta nova proposta. D'altra banda, s'ha decidit no inscriure el preàmbul de la nova formació, que no descarta la via unilateral per aconseguir la independència. El ministeri havia avisat que aquesta part podria entrar en contradicció amb la Llei de partits.

Per la seva part, l'eurodiputat d'ERC Ernest Maragall va avisar el Partit Demòcrata Català (PDC) que el seu germà i expresident Pasqual Maragall ja va inscriure el Partit Català d'Europa en el registre de partits. Maragall ho va advertir indicant que el nou nom també podria generar un nou conflicte.

Ernest Maragall, eurodiputat d'ERC i dirigent de Moviment d'Esquerres (MES), va fer l'advertiment a través de Twitter. El registre del Patit Català d'Europa data del 1998 i Maragall assegura que està disposat a defensar aquest nom.