L´escola Ametllers i l´escola Collbaix de Sant Joan de Vilatorrada han estat admeses en el programa de renovació pedagògica Escola Nova 21. Aquests dos centres s´afegeixen a l´institut SINS Cardener, present des de l´inici en aquest projecte com a un dels 25 centres impulsors, i premiat a principis d´aquest 2016 per la seva aposta per un sistema d´ensenyament innovador.

Aquestes tres escoles de Sant Joan de Vilatorrada formaran part d´una xarxa que engloba un total de 481 centres educatius públics i concertats de tota Catalunya i que, a través d´aquest projecte, busquen superar l´actual model d´ensenyament transmissor i possibilitar, a través de tècniques educatives avançades, que els infants i joves catalans puguin gaudir a l´escola d´experiències d´aprenentatge rellevants i amb sentit que els permetin fomentar el seu esperit crític i convertir-se en persones autònomes. Les escoles Ametller i Collbaix, a més, opten a formar part del grup de 30 centres que, a partir del mes de desembre, duran a terme el pla pilot amb aquesta nova metodologia educativa.

El projecte Escola Nova 21 l´impulsen conjuntament la Diputació de Barcelona, el Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa. El programa es desplegarà amb una cinquantena de xarxes locals, formada cadascuna per una desena de centres que treballaran de manera cooperativa. Seran els Ajuntaments els que dinamitzaran aquestes xarxes.