El Consell traspassa als alcaldes si cal o no una funerària pública comarcal

La CUP, promotora de la moció, retreu que no sigui el ple qui decideixi estudiar-ne la viabilitat

28.09.2016 | 07:34

El Consell Comarcal del Bages traslladarà al Consell d'Alcaldes la decisió d'estudiar o no la possibilitat de crear una empresa pública de caràcter supramunicipal de serveis funeraris. Una posició que deixa en punt mort la petició que li havia traslladat la CUP, que entén que aquesta és una via que caldria explorar per intentar abaratir el cost que suposen actualment els enterraments a la comarca.
La moció que presentava la CUP, de fet, va acabar sent aprovada, però amb una esmena de l'equip de govern que el que feia era espolsar la decisió del ple del Consell i derivar-la cap als batlles. L'esmena diu que es convocarà una sessió extraordinària del Consell d'Alcaldes per "debatre i acordar, si s'escau", la realització d'un "estudi de viabilitat" per la creació d'un servei públic funerari comarcal. L'argument que va esgrimir el govern del Consell (ERC, PSC i ICV) per presentar aquesta esmena va ser la voluntat de valorar conjuntament amb els alcaldes si els serveis funeraris eren una qüestió d'interès o no i per la voluntat de consensuar també amb tots ells l'encàrrec d'un estudi com aquest.
La CUP, però, valora l'esmena i el redactat final molt negativament perquè, argumenta, "posa en qüestió la capacitat del Consell de tenir iniciativa política, i així renuncia a una de les seves funcions més primordials, que és la de donar suport als municipis i oferir respostes a les seves necessitats". En aquest sentit, subratllen que "el Consell encarrega anualment desenes d'estudis i projectes sense passar pel filtre del Consell d'Alcaldes" i que "només estàvem demanant un estudi per tenir més informació sobre un problema comarcal important com ho és el de l'elevat cost que tenen els enterraments en molts municipis del Bages. Que el Consell Comarcal sigui cec davant aquesta problemàtica demostra manca de sensibilitat social, sobretot per part d'un govern pretesament d'esquerres, que no té ni tan sols la valentia d'encarregar un estudi sobre un tema social sensible i cabdal com ho són els serveis funeraris". L'esmena va rebre el suport d'ERC, PSC, ICV, PDC i Demòcrates, i la CUP hi va votar en contra al·legant que aquest canvi desvirtuava el sentit original de la moció. En la votació final de la moció, PDC, que havia donat suport a l'esmena, hi va votar en contra, ERC, PSC, ICV i Demòcrates, a favor, i la CUP es va abstenir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Joves desocupats de Sallent busquen oportunitats rehabilitant un edifici

Joves desocupats de Sallent busquen oportunitats rehabilitant un edifici

El programa Turn on aplega setze alumnes, dos dels quals han trobat feina des del setembre

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

El cap de setmana del 29 i 30 d'octubre tindrà lloc la cinquena edició del Mercat de Tots Sants

Enllaços recomanats: Premis cinema