Sallent aprova el projecte de la nova residència pendent de com el finançarà

L'Ajuntament està estudiant les opcions per pagar amb recursos propis l'equipament, que es començarà a construir l'any que ve

28.09.2016 | 07:34
Imatges simulades de com serà la nova residència que es vol construir a l´antiga Fàbrica Vella

L'Ajuntament de Sallent ha fet un nou pas per a la construcció de la nova residència per a persones grans a l'antiga Fàbrica Vella. El consistori ha aprovat inicialment el projecte executiu del nou equipament amb la idea d'iniciar les obres durant l'any vinent. La nova residència, que costarà 6,5 milions d'euros, es preveu finançar amb recursos propis i en aquests moments el consistori té sobre la taula diferents opcions que està estudiant.

Ara, el projecte estarà durant un mes a exposició pública per tal que es pugui consultar i fer-hi les al·legacions oportunes. Un cop estigui aprovat definitivament, es redactarà el plec de clàusules que haurà de regir la licitació de la construcció del nou equipament, que tindrà 5.200 metres quadrats i disposarà de 90 places. L'Ajuntament està enllestint la planificació financera que s'haurà de preveure en el pressupost del 2017.

Inicialment, el consistori havia anunciat que el finançament s'obtindria, per una banda, a través d'1,5 milions d'euros propis de què ja disposa fruit d'una herència i els 5 milions d'euros restants s'aconseguirien mitjançant la posada a la venda d'immobles propietat de l'Ajuntament a més de la possible valoració de l'actual residència i posterior venda. Ara, però, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha apuntat que el consistori està "acabant d'estudiar" un informe de finançament que van encarregar i "que inclou diferents alternatives". En aquest sentit, Saldoni assegura que han d'analitzar les opcions i parlar amb els grups de l'oposició "perquè és un projecte que afecta molts anys l'Ajuntament de Sallent i volem que estigui el màxim de consensuat".

El projecte executiu de la nova residència de Sallent es va aprovar en el darrer ple amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i PSC-CP) i la CUP, i la votació en contra d'ERC. La CUP va fer ressaltar la importància del projecte alhora que reclamava que la gestió de l'equipament, un cop construït, sigui pública. Per altra banda, ERC demana a l'Ajuntament disposar d'informes favorables que eliminin la possibilitat d'inundacions de l'equipament a causa de la seva proximitat amb el riu Llobregat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema