Sallent aprova el projecte de la nova residència pendent de com el finançarà

L'Ajuntament està estudiant les opcions per pagar amb recursos propis l'equipament, que es començarà a construir l'any que ve

28.09.2016 | 07:34
Imatges simulades de com serà la nova residència que es vol construir a l´antiga Fàbrica Vella
Imatges simulades de com serà la nova residència que es vol construir a l´antiga Fàbrica Vella

L'Ajuntament de Sallent ha fet un nou pas per a la construcció de la nova residència per a persones grans a l'antiga Fàbrica Vella. El consistori ha aprovat inicialment el projecte executiu del nou equipament amb la idea d'iniciar les obres durant l'any vinent. La nova residència, que costarà 6,5 milions d'euros, es preveu finançar amb recursos propis i en aquests moments el consistori té sobre la taula diferents opcions que està estudiant.

Ara, el projecte estarà durant un mes a exposició pública per tal que es pugui consultar i fer-hi les al·legacions oportunes. Un cop estigui aprovat definitivament, es redactarà el plec de clàusules que haurà de regir la licitació de la construcció del nou equipament, que tindrà 5.200 metres quadrats i disposarà de 90 places. L'Ajuntament està enllestint la planificació financera que s'haurà de preveure en el pressupost del 2017.

Inicialment, el consistori havia anunciat que el finançament s'obtindria, per una banda, a través d'1,5 milions d'euros propis de què ja disposa fruit d'una herència i els 5 milions d'euros restants s'aconseguirien mitjançant la posada a la venda d'immobles propietat de l'Ajuntament a més de la possible valoració de l'actual residència i posterior venda. Ara, però, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha apuntat que el consistori està "acabant d'estudiar" un informe de finançament que van encarregar i "que inclou diferents alternatives". En aquest sentit, Saldoni assegura que han d'analitzar les opcions i parlar amb els grups de l'oposició "perquè és un projecte que afecta molts anys l'Ajuntament de Sallent i volem que estigui el màxim de consensuat".

El projecte executiu de la nova residència de Sallent es va aprovar en el darrer ple amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i PSC-CP) i la CUP, i la votació en contra d'ERC. La CUP va fer ressaltar la importància del projecte alhora que reclamava que la gestió de l'equipament, un cop construït, sigui pública. Per altra banda, ERC demana a l'Ajuntament disposar d'informes favorables que eliminin la possibilitat d'inundacions de l'equipament a causa de la seva proximitat amb el riu Llobregat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Un moment de la fira de l'any passat.
El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema