Navarcles retira el projecte del porta a porta perquè el govern vol més unanimitat política

En el ple municipal s'havia d'aprovar el plec de condicions del concurs per adjudicar el servei

29.09.2016 | 07:38

El projecte que preveia implantar l'any vinent el sistema de recollida de residus porta a porta a Navarcles ha quedat aparcat en un calaix. Així ho ha confirmat el regidor de Medi Ambient, Ramon Serra, després que en el ple de dimarts la proposta sobre el plec de condicions per a la contractació de l'empresa que hauria de dur a terme el servei, es va retirar per manca de consens. Només l'equip de govern de Sumem i ERC, a l'oposició, s'hi van mostrar a favor. La resta de grups (CUP, CDC i ICV) van expressar la seva intenció d'abstenir-se en la votació.
Tot i que la proposta s'hauria aprovat, el govern considera necessari que aquest tema tingui el suport unànime de tots els grups. Serra pensa que la implantació d'aquest servei "és un un canvi de procediment molt important i creiem que tots els grups polítics han d'estar per aquesta qüestió". La manca de suport va portar al govern a retirar del ple la proposta després de debatre-la i abans de la votació. Segons el regidor, "no la tornarem a presentar, ho deixem tancat al calaix i si els altres grups ho volen treure ja en parlarem, però per iniciativa pròpia no ho farem".
Sumem, que governa en minoria l'Ajuntament de Navarcles amb cinc regidors, només tenia assegurat el vot a favor d'ERC. En canvi, la CUP (amb dos regidors), CDC (amb 4) i ICV (amb un) van manifestar la seva intenció d'abstenir-se. Això va propiciar la retirada de la proposta perquè "no volíem posar en funcionament una cosa d'aquesta envergadura sense que al ple hi hagués, sinó unanimitat, almenys la majoria de grups i regidors a favor", assegura Serra. El regidor lamenta també que totes les formacions s'hagin pronunciat a favor del porta a porta però que a l'hora del ple, "per unes raons o altres, es volguessin abstenir" amb la qual cosa "sembla que se'n rentin les mans".
El govern navarclí, que fa un any que treballa en el projecte, tenia previst aprovar aquest dimarts el plec de condicions del concurs per contractar l'empresa que duria a terme el servei. El consistori preveia contractar l'empresa abans d'acabar l'any i iniciar la campanya d'informació i implantació del sistema per posar en marxa la recollida porta a porta al voltant del mes de març de l'any vinent.
Actualment, el percentatge de reciclatge del municipi de Navarcles és del 26% i l'objectiu, amb la implantació del nou sistema, era arribar a la xifra òptima del 70%. Segons el regidor, "si es vol augmentar el reciclatge, aquesta és l'única sortida". Navarcles seria el tercer municipi del Bages que aplicaria el sistema de recollida de residus porta a porta que ja duen a terme Santpedor i Artés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema