Aquesta setmana s´han començat a instal·lar a diversos punts de Cardona elements reductors de velocitat, coneguts com esquena d´ase, per tal de millorar la seguretat viària del municipi. Els punts on es faran aquestes instal·lacions són l´Avinguda Rastrillo, on n´hi van dos, un al davant del pavelló municipal, un altre a la carretera del Miracle, abans de la font del Vall, i per últim, un a la Coromina, al carrer Sant Jordi, davant de l´escola Joan de Palà.

Aquests petits elements elevats s´instal·len abans del pas de vianants i d´aquesta manera el conductor redueix la velocitat. Amb aquesta actuació es pretén reforçar la seguretat viària i minimitzar riscos en les zones més problemàtiques pel que fa al trànsit. A part d´aquesta actuació, també es senyalitzarà l´entrada del camí Nou, a la carretera del castell, amb reductors de velocitat i senyalització vertical a banda i banda.

Aquest és un dels treballs de millora de la seguretat viària a trams urbans amb risc d´accidentalitat que realitza la Diputació a diferents poblacions, que ha subvencionat quatre dels elements reductors. El cinquè, el que s´instal·la a la Coromina, va a càrrec de l´Ajuntament de Cardona.

Per la regidora de mobilitat, Maite Barrera, amb aquestes actuacions "fem un pas endavant per a la millora de la seguretat dels vianants en punts claus de gran afluència".