retze municipis del Bages ja s´han apuntat als tallers sobre diversitat i convivència, adreçats a la gent gran, i que organitza el Consell Comarcal del Bages amb el suport de la Diputació de Barcelona. Amb més d´una vintena d´activitats, tallers i obres de teatre que es faran els propers 3 mesos, es volen afavorir espais d'interacció que trenquin amb els rumors, els estereotips i que fomentin la cohesió social. Les activitats s´adrecen als Ajuntaments del Bages i a les entitats i associacions de gent gran. El programa es posarà en marxa els propers dies, aprofitant que demà dissabte 1 d´octubre, es commemora el Dia internacional de la gent gran.

Els llocs i hores de cada activitat es podran consultar a l´apartat d´Agenda del web www.ccbages.cat, i els municipis que s´han adherit a la iniciativa són: Artés, Avinyó, Balsareny, Cardona, Castellnou de Bages, Fonollosa, Monistrol de Montserrat, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages i Sant Vicenç de Castellet.

Amb les diferents activitats es pretén promoure la sensibilització en temes de diversitat, debatre sobre la convivència i la cohesió social, impulsar iniciatives que afavoreixin espais d´interacció i que ajudin a trencar estereotips, fomentar la inclusió de la ciutadania activa entre els col·lectius amb més dificultats, promoure la solidaritat, l´empatia i la intel·ligència emocional per lluitar contra la discriminació i promoure la igualtat i la inclusió social.