Sant Joan demana un edifici nou per a l'institut Cardener

El consistori argumenta que la ubicació actual ja no té marge i que té uns terrenys previstos

30.09.2016 | 07:37
Una de les activitats fetes a l´institut Cardener
Una de les activitats fetes a l´institut Cardener

L'Ajuntament de Sant Joan posarà sobre la taula de departament d'Ensenyament de la Generalitat la necessitat de programar un nou edifici per a l'institut Cardener. Aquest centre -un dels dos de secundària que hi ha al municipi, en aquest cas sense cursos de batxillerat- va néixer fa quatre anys i des de la seva creació està ubicat en l'immoble que anteriorment ja havia acollit de manera temporal -successivament- l'escola Joncadella i l'Ametllers. Ahir al vespre era previst que el ple municipal aprovés una moció conjunta de tots els grups polítics per expressar la demanda de treballar per tenir un equipament nou i definitiu, atès el creixement que ha anat experimentant.
El consistori ja té els terrenys previstos perquè s'hi pugui construir el futur edifici. Un solar al carrer del Sòl (a l'entrada sud del municipi), de 8.296 m2 i qualificat per a equipaments públics.

En la moció que es preveia que s'aprovés ahir al vespre es posa en relleu que l'edifici que ocupa actualment el centre de secundària Cardener té més de 40 anys i que "al llarg d'aquest temps ja s'hi han anat realitzant algunes reformes i ampliacions segons les necessitats de cada moment", i que les feines d'adequació per a l'actual activitat educativa les van portar a terme, el 2012, les mares i pares de l'alumnat juntament amb l'equip docent i amb el suport de l'Ajuntament. "Cada estiu, quan ha estat necessari, els pares, mares i el mateix alumnat han contribuït a arreglar desperfectes o mancances del centre, i per al curs 2015-2016 el departament d'Ensenyament va construir dues aules noves i va adequar un nou porxo", recorda el text.

En aquesta línia, el ple municipal de Sant Joan subratlla que a hores d'ara "ja han transcorregut quatre cursos escolars, de manera que la primera promoció d'alumnat que va acollir la SINS Cardener ja ha finalitzat l'etapa de l'educació secundària obligatòria", i que, a més, per al curs que ara ha començat el departament ha atorgat una tercera línia educativa a primer d'ESO, per la demanda de preinscripcions. Tot plegat, exposa la moció, "es tradueix en tres aules de 30 alumnes cadascuna en aquest nivell, el que ha obligat a instal·lar un mòdul prefabricat. Per aquest motiu, el ple de Sant Joan manifesta que aquests arranjaments "només solucionen el problema d'espai aquest curs però no resolen el problema de fons i les mancances del centre. És un edifici antic i que no disposa dels suficients espais interiors i exteriors per encabir l'alumnat en condicions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Recreacionistes de tot Espanya faran activitats el cap de setmana a l'espai del Plaià, on es vol...

Enllaços recomanats: Premis cinema