La celebració de les noces de safir (45 anys de casats) que van fer dissabte disset parelles navarclines va tenir com a acte central la inauguració de l'escultura en honor a Sant Valentí, ubicada a l'entrada a la vila pel pont de Sant Benet. La iniciativa pretén introduir al poble el fenomen dels "cadenats de l'amor", que s'ha popularitzat en els principals ponts de ciutats d'arreu del món, on les parelles fidelitzen la seva relació.

A més dels matrimonis, l'acte va tenir la participació de l'alcalde, Llorenç Ferrer, i el rector Josep Escòs, que va ser l'encarregat de beneir l'escultura. Les parelles van posar cadascuna un cadenat en l'escultura i van dipositar la clau en una urna metàl·lica que hi ha just al peu de l'estructura.

L'escultura, que és obra de l'artista Chusé Lodois i ha estat realitzada per l'artesà Pere Duocastella, ha tingut el suport de l'Ajuntament de Navarcles i de l'entitat Fesmana. Abans de la inauguració, s'havia oficiat una missa a l'església parroquial i després es va cloure la festa amb un dinar de germanor.