La CUP de Sallent denuncia la gestió de la llicència d'una pedrera que s'ha ampliat

La formació diu que l'Ajuntament ha trigat nou mesos a suspendre la tramitació i mentrestant l'empresa ja ha engrandit la superfície d'explotació

05.10.2016 | 07:40
La pedrera qüestionada és al paratge Sant Antoni de Sallent

El grup municipal de la CUP de Sallent ha denunciat públicament que l'Ajuntament ha tardat 9 mesos a suspendre la tramitació de la llicència d'activitats d'una pedrera que està situada en zona no urbanitzable. Un període durant el qual, segons afirma aquesta formació, l'empresa ha ampliat la seva superfície d'explotació més del 100%. A més a més, la CUP assegura que en aquests moments la pedrera continua totalment activa.

L'activitat en qüestió, segons ha precisat la CUP, és la pedrera Busqueta RA 2788, propietat de l'empresa Àrids Solestany SA, i està situada al paratge Sant Antoni de Sallent, molt a prop del barri de la Rampinya.

Segons els documents als quals ha tingut accés la CUP de Sallent, l'empresa va demanar l'ampliació de l'explotació el 16 de setembre del 2015. En aquell moment, afirma la formació, aquesta ampliació es trobava, tenint en compte al que diu el Pla General Urbanístic, en zona no urbanitzable (zona agrícola) sense possibilitat de fer-hi cap tipus d'activitat extractiva sense l'aprovació prèvia d'un pla especial.

No va ser fins nou mesos més tard, el 10 de juny passat, que l'equip de govern de l'Ajuntament de Sallent (CiU i PSC) va suspendre la llicència municipal d'activitats, quan, afirma la CUP, "l'ampliació de la pedrera ja s'havia fet efectiva i aquesta estava a ple rendiment".
La CUP ho qualifica com "un cas molt greu d'incompetència política, que ha permès i segueix permetent que una activitat potencialment tan nociva per al medi, com és el cas d'una pedrera a cel obert, es realitzi sense les llicències municipals pertinents i sense ajustar-se a la normativa urbanística municipal". En aquesta línia, manifesten que "no pot ser, en cap cas, que es trigui nou mesos a resoldre un cas així, i no s'entén, de cap manera, com l'empresa segueix la seva activitat en la zona d'ampliació de la pedrera".

La formació posa en relleu que "als plens municipals de juliol i setembre ja vam demanar explicacions a l'equip de govern de CiU i PSC, i aquests es es van negar a donar cap tipus de resposta al·legant que estaven fent consultes tècniques".

El grup municipal també afegeix que "arribats a aquest punt i després del menyspreu de l'equip de govern cap als grups de l'oposició i la ciutadania en general, des de la CUP de Sallent s'estan estudiant les possibles accions judicials per emprendre en un cas tan greu com aquest".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema