La transparència, la participació, el consens i la proximitat són quatre de les fites i eines amb les que treballa diàriament l´Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Amb l´objectiu d´obrir les portes del consistori a la ciutadania i convidar la gent a ser partícip de la presa de decisions, l´equip de govern engega aquest mes d´octubre una nova campanya pública per entrar a formar part del Consell de la Vila.

L´Ajuntament reserva un total de dues places per a ciutadans majors de 16 anys que, a títol individual, vulguin formar part d´aquest òrgan municipal de consulta i participació ciutadana. Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, assegura que "campanyes com aquesta són una

mostra clara de la voluntat de l´Ajuntament d´aprofundir i millorar contínuament la qualitat de la democràcia local. Per a l´equip de govern és prioritari promoure la participació de la ciutadania en els afers públics".

Com participar-hi?

Cal emplenar abans del 14 d´octubre una butlleta i diposita-la a les urnes que hi ha habilitades a l´Ajuntament, el CIO Cal Gallifa, l´Escola d´Adults, l´Escola de Música, la Biblioteca o la Zona esportiva. També es pot fer enviant un correu electrònic a l´adreça sjvt.serveipersones@santjoanvilatorrada.cat indicant el nom i cognoms del sol·licitant, el DNI, adreça, telèfons i correu electrònic.

Com s´escolliran els membres?

Entre el conjunt de butlletes i missatges de correu electrònic rebuts, s´escolliran per sorteig en el sí de la Comissió Permanent les dues persones que formaran part del Consell de la Vila a títol individual i es comunicarà a totes les persones que s´han presentat si han sortit escollides o no.

Què és el Consell de la Vila?

El Consell de la Vila de Sant Joan de Vilatorrada està format per grups, entitats i persones a títol individual i per agents municipals i supramunicipals. És un espai de diàleg entre l´Ajuntament i la ciutadania i un òrgan de participació i consulta municipal dels temes globals i d´especial transcendència per a la vila. Com a òrgan de participació té caràcter consultiu, d´informe preceptiu i de formulació de propostes i suggeriments. En aquest sentit, les resolucions del Consell tenen caràcter de recomanació al Ple Municipal i han de rebre resposta per part d´aquest, del govern o de l´òrgan municipal competent. Entre les seves funcions també hi ha el debat sobre propostes del govern, grans projectes i sobre la planificació estratègica de la vila a curt i mitjà termini.