L'alcalde de Sallent diu que la pedrera té tots els permisos de la Generalitat de Catalunya

Saldoni reconeix, però, que la darrera llicència encara no estava donada i que l'empresa ja ha treballat en l'ampliació

06.10.2016 | 10:02

L´alcalde de Sallent, David Saldoni, ha assegurat a Regió7 que la pedrera que ha estat motiu de denúncia pública per part de la CUP té «totes les autoritzacions de la Generalitat», que és l'administració per on passa el gros dels permisos d'aquest tipus d'activitats, «inclòs l´àmbit d´ampliació que demana l´empresa».

Tanmateix, el batlle mateix ha posat de manifest que, si bé anys enrere era suficient amb aquests permisos i una notificació al consistori, amb la nova llei d´Urbanisme cal també una autorització de l´Ajuntament, que passa per la redacció d´un pla especial «en el qual l´empresa ja està treballant» i que «en els propers mesos segur que s´acabarà aprovant, ja que la seva activitat ja té l´acreditació de compatibilitat urbanística de la Generalitat». Ara bé, Saldoni reconeix que ja l'empresa ha treballat en l´ampliació sense tenir aquesta darrera autorització. D'altra banda, l'alcalde ha subratllat que quan el projecte per a la sol.licitut de la llicència va estar en exposició pública «no va rebre cap al·legació».

El grup municipal de la CUP de Sallent ha denunciat públicament que l'Ajuntament ha tardat 9 mesos a suspendre la tramitació de la llicència d'activitats d'una pedrera que està situada en zona no urbanitzable. Un període durant el qual, segons afirma aquesta formació, l'empresa ha ampliat la seva superfície d'explotació més del 100%. A més a més, la CUP assegura que en aquests moments la pedrera continua totalment activa.

Segons els documents als quals ha tingut accés la CUP de Sallent, l'empresa va demanar l'ampliació de l'explotació el 16 de setembre del 2015. No va ser fins nou mesos més tard, el 10 de juny passat, que l'equip de govern de l'Ajuntament de Sallent (CiU i PSC) va suspendre la llicència municipal d'activitats perquè li mancava un pla especial, quan, afirma la CUP, «l'ampliació de la pedrera ja s'havia fet efectiva i aquesta estava a ple rendiment».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau titular, Jaume Bransuela i Alsina (a l'esquerra de la foto), i substitut,...

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

Enllaços recomanats: Premis cinema