L'oposició de Sant Fruitós qüestiona l'ús de la bassa que hi ha a l'aeròdrom

Convergència i ERC sostenen que es va construir amb el pretext de tenir un dipòsit de reserva d'aigua, però que s'usa de piscina

08.10.2016 | 07:50
Una de les imatges que mostra l´oposició sobre l´ús de l´espai d´aigua

Els grups municipals de Convergència i Esquerra de Sant Fruitós de Bages -tots dos a l'oposició- qüestionen la utilització que es fa a l'aeròdrom de la bassa d'aigua que es va construir en aquesta instal.lació quan s'hi va posar en marxa el centre de paracaigudisme. Concretament, les dues formacions critiquen que el que consideren que es va construir amb llicències de dipòsit de reserva d'aigua per al complex (i com a hidrant contra incendis), en realitat s'ha estat utilitzant com a piscina. Fins i tot presenten fotografies, extretes de les xarxes socials, que mostren que se n'ha fet aquest ús.

Per al proper ple municipal de l'Ajuntament de Sant Fruitós, convocat per a dijous vinent, ERC ha presentat una moció i Convergència una pregunta escrita per interpel.lar el govern sobre aquest tema. En el qüestionament que formula, el grup convergent exposa que el juliol del 2015 l'empresa Skydive BCN va sol.licitar a l'Ajuntament una llicència "per a la construcció d'un dipòsit de reserva d'aigua", i que aquesta autorització per a la construcció d'un dipòsit, "i no d'una piscina, es va atorgar mitjançant decret d'alcaldia el 13 d'octubre del 2015", tot i que la mateixa formació assegura que la instal.lació ja estava acabada abans. En aquest sentit, Convergència apunta que "l'Ajuntament ja devia saber que els promotors havien construït una piscina abans d'obtenir-ne la llicència, ja que en el decret abans esmentat" se'ls adverteix que "aquella autorització que els dóna és per poder construir un dipòsit de reserva d'aigua, i no una piscina". De fet, es concretava que per a aquest ús calia, a més, "l'aprovació definitiva del PDU Aeroportuari de l'aeròdrom", que està en tramitació; "que l'ús de la piscina i el seu emplaçament proposat sigui compatible amb l'ordenació urbanística" i "l'obtenció de la llicència ambiental que inclogui la piscina".

En el cas d'Esquerra, en la moció que han presentat al proper ple comença per qüestionar com és que en l'incendi del 18 de juliol passat a Sant Feliu Sasserra "dos hidroavions van desplaçar-se fins a Òdena per carregar aigua, en lloc d'emprar la bassa de l'aeròdrom situat al nostre municipi", quan "en una de les reunions de la comissió de l'aeròdrom es va dir que un dels avantatges de tenir aquesta instal.lació seria que tindrien un hidrant o bassa d'aigua per a aquestes emergències". Tots dos grups exposen que han pogut constatar personalment, en publicacions i en imatges a les xarxes socials, que l'espai d'aigua s'utilitza com a piscina. Esquerra demana en la seva moció que "sigui revisada la llicència i permisos que es van donar per a la construcció de la bassa de l'aeròdrom i es verifiqui si l'ús que se'n fa és el previst", que es comprovi "la instal.lació de l'hidrant o mecanismes necessaris a la bassa perquè aquesta pugui complir la funció per a la qual va ser autoritzada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema