Castellbell i el Vilar es convertirà en el primer municipi català que disposarà d'un circuit urbà de 10 quilòmetres que permetrà calcular les distàncies a partir les calories cremades mentre es completa. La iniciativa, que forma part del projecte "Walking is good" (caminar és bo), s'ha implantat amb èxit a Valladolid, i a Catalunya s'estrenarà al territori. El circuit és previst que s'estreni el proper mes de març.

Per dur a terme la iniciativa, l'Ajuntament senyalitzarà un circuit per promoure l'activitat física amb diferents nivells per afavorir que tothom pugui completar-lo. A partir d'uns panells informatius se senyalitzaran les calories cremades a través de les distàncies completades. Amb aquest projecte, Castellbell i el Vilar "dóna resposta a l'alt nombre de veïns i veïnes que surten a caminar diàriament i fa una nova aposta per promoure la mobilitat a peu", segons han informat fonts municipals.

Marató solidària

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar té la intenció de programar una marató solidària el proper mes de març, coincidint amb l'estrena del circuit, en què les persones participants podran intercanviar les calories cremades per donacions per ajudar a lluitar contra el càncer infantil. En paral·lel, es preveu desenvolupar una aplicació per a les persones que completin el circuit amb descomptes i avantatges als comerços del municipi.

L'Ajuntament bagenc ha signat un conveni amb la fundació Walking is good per a la implantació d'aquest moviment global, impulsat pel publicista Javi del Río, que vol estendre a ciutats de tot el món per combatre el sedentarisme i promoure la vida sana.