L´Ajuntament i Càritas de Sant Fruitós treballaran de la mà per desenvolupar activitats adreçades a persones en situació de dificultat o risc d´exclusió social, que permetin millorar la seva qualitat de vida, la seva autonomia i facilitar la reinserció social.

La primera de les accions que s´han engegat és la signatura d´un conveni on l´Ajuntament atorga 1.500 euros a Càritas per la compra d´aliments.

A banda de l´import econòmic, el conveni de col·laboració també estableix que l´Ajuntament es farà càrrec de la gestió i el transport dels aliments fins al magatzem de l´entitat i per altra banda s´encarregarà de fer la valoració i posterior derivació a Càritas de les persones en situació de necessitat de rebre aliments. Per la seva banda Càritas es farà càrrec de gestionar els aliments a les famílies que ho necessitin, sempre amb coordinació amb els serveis socials municipals.

Fonts de l´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages han posat de manifest que amb aquestes mesures es vol aconseguir un treball coordinat en el disseny d´activitats «adreçades a persones en dificultat o en situació de risc, optimitzant els recursos per donar una resposta més eficient i eficaç a les necessitats del veïnatge mes desfavorit del municipi».

Càritas Sant Fruitós de Bages és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat el atendre i ajudar a les persones que viuen en situació de pobresa, de risc o de exclusió social.