L'Ajuntament de Sant Fruitós s'encarregarà de vehicular la prestació d'aliments a famílies necessitades a través de Càritas. Consistori i entitat social han signat un conveni per coordinar el servei, acord que, d'entrada, es tradueix en una aportació directa de 1.500 euros per part de l'administració local a Càritas per a la compra dels aliments necessaris.

A banda de l'import econòmic, el conveni de col·laboració també estableix que l'Ajuntament es farà càrrec de la gestió i el transport dels aliments fins al magatzem de l'entitat i per altra banda s'encarregarà de fer la valoració i posterior derivació a Càritas de les persones en situació de necessitat de rebre aliments.

Per la seva banda Càritas es farà càrrec de gestionar els aliments a les famílies que ho necessitin, sempre en coordinació amb els serveis socials municipals.

Fonts municipals han posat en relleu que amb aquest acord signat entre l'Ajuntament de Sant Fruitós i l'entitat social es pretén "treballar coordinadament en el disseny d'activitats adreçades a persones en dificultat o en situació de risc, i optimitzar els recursos per donar una resposta més eficient i eficaç a les necessitats dels veïns més desfavorits del municipi". L'objectiu, afegeixen, és "millorar la seva qualitat de vida, la seva autonomia i facilitar la reinserció social".