Com ja ha fet en diferents ocasions, l'equip de govern de la CUP de Navàs va treballar ahir amb total normalitat, coincidint amb el dia de la Hispanitat, i, com cada dimecres, va celebrar junta de govern. De la trentena de treballadors de les oficines municipals que estaven cridats a la feina, en total n'hi van acudir set de diferents àrees, que van optar per fer festa un altre dia. Això va permetre que, tot i que les portes del consistori estaven tancades al públic, es pogués mantenir part de l'activitat interna de l'administració.

L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, destacava ahir que el nombre de treballadors que van acudir a l'ajuntament podria haver estat més elevat però "vam avisar amb molt poca antelació, fa cinc o sis dies, i alguns no han pogut conciliar la vida laboral i familiar". L'equip de govern de la CUP té clar que el 12 d'octubre no hi ha res per celebrar. Per a Casals, és una festa "d'una altra època, que significa uns valors d'hispanitat i d'un genocidi de tot Amèrica Llatina" i "en el moment actual no té sentit aquest patriotisme forçat que ens volen imposar". De la mateixa manera s'expressava el regidor Gerard Massegú: "creiem que és molt necessari, és un petit gest però molt important".

Casals i Massegú van assistir ahir al matí a la junta de govern (que habitualment fan els dimecres a la tarda) ja que consideren que "no hi havia motius per canviar-la". També hi van participar els regidors Agustí Serra, Aida Pérez i Genís Rovira. L'alcalde assegurava que no han rebut cap avís davant la proposta de treballar i lamentava l'ordre judicial que ho prohibia a l'Ajuntament de Badalona: "nosaltres venim molts dissabtes i diumenges i no ens posen cap obstacle, per què aquest dia se'ns ha de prohibir?". Casals creu que institucions supramunicipals com l'AMI o l'ACM haurien de fer una proposta conjunta a tots els ajuntaments perquè es treballi en dies com el de la Hispanitat.

Un dels treballadors municipals que ahir van acudir a la feina va ser Joan Ribet, tècnic de Cultura i Joventut, que considera que "ha arribat el moment de fer una desconnexió amb tota aquest simbologia espanyola i això inclou també aquesta festivitat". Quan el consistori li va proposar de treballar "tenia claríssim que m'hi sumava", diu Ribet, perquè "convé que ens mullem en totes les accions en què des del funcionariat puguem deixar evident que estem desobeint l'estat espanyol".