Súria s'ha incorporat aquest curs al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola, una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona, amb la participació de l'Ajuntament i dels centres escolars adherits. El seu objectiu principal és apropar als alumnes els valors, els hàbits i les capacitats vinculades amb l'esperit emprenedor.

El projecte, adreçat a alumnes de cinquè de primària, consisteix en simular la creació i el desenvolupament d'una cooperativa escolar gestionada pel propi alumnat al llarg del curs escolar. D'aquesta manera, els estudiants poden posar a prova llurs capacitats emprenedores,

establint una connexió entre l'escola i el món del treball a través d'una activitat transversal, creativa i lúdica, a més de fomentar valors com la responsabilitat, la creativitat, l'observació el treball en equip, entre d'altres.

L'escola Fedac-Súria és el primer centre de la vila que desenvolupa aquest projecte, tot i que està previst que posteriorment s'implanti a les altres escoles que el vulguin incorporar. Fins al curs passat, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Navàs eren els únics municipis

bagencs adherits al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola. En aquest curs, a més de Súria també s'hi ha afegit Castellfollit del Boix.

En el conjunt de les comarques barcelonines, un total de 137 escoles participen en el projecte durant aquest curs, xifra que representa un increment aproximat del 40% en relació amb el curs passat.