El grup municipal de Compromís amb Sant Joan-ICV-MES ha demanat al govern municipal que adopti mesures «que impliquin millores en la recollida selectiva municipal», ja que «durant el 2015 la recollida selectiva al municipi es va situar per sota del 39%, fet que suposa un estancament i fins i tot davallada respecte dades d´anys anteriors».

Uns índex que, hi afegeixen, «situen el municipi per sota de la mitjana del Bages i fa perdre posicions en el rànquing de municipis de la comarca».

En aquest sentit, Compromís ha criticat que la instal·lació de l´anomenat Punt Verd del carrer Vilaseca (un espai de concentració de contenidors per a diferents materials) «es portés a terme sense diàleg ni amb veïns ni comerciant del mercat ambulant» i valora que «després d´uns mesos de funcionament es demostra que és clarament millorable.

A més no entenen que al mateix temps hagi provocat una reducció dels contenidors de la zona, fent que les distàncies de diversos punts als actuals contenidors s'hagin doblat i dificultant així la recollida selectiva especialment a la gent més gran».

El grup ha alertat que els nivells de recollida selectiva «són clarament millorables i que se situen molt lluny dels llindars exigits per la Unió Europea del 50% el 2020 i del 65% el 2030».