Sallent tindrà cada primer dissabte de mes un mercat dedicat als productes ecològics i també de proximitat que s'ubicarà a la plaça de la Pau. La iniciativa la impulsa la cooperativa de consum La Brolla, integrada dins l'Ateneu Popular Rocaus, i demà se'n farà l'estrena. Tot i que no és el primer dissabte del mes, es posa en marxa en el marc de les Jornades per la Sobirania Alimentària.

En el primer mercat de demà, que neix amb el nom de Som Terra, hi ha prevista la presència de prop d'una vintena de parades, que abastaran des de verdures fins a pa, passant per productors de formatges, carn i ous, melmelades, cerveses, cosmètica, oli, vi i mel. Aquesta estrena del mercat (hi serà demà durant tot el matí) es completarà amb tot un seguit d'activitats programades dins les Jornades per la Sobirania Alimentària.

Al llarg de la matinal es farà una mostra de carbasses. A les 11, a Cal Traval, tindrà lloc una taula rodona de cooperatives de consum, i a la 1 a la plaça de la Verdura es farà un vermut musical amb AAsomètric. La matinal s'arrodonirà amb un dinar a la mateixa plaça. A les 5 de la tarda, a l'auditori de l'Escola de Música, es podrà assistir a una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec de Pep Tuson, que es complementarà amb un tast de plantes oblidades a càrrec del col·lectiu Eixarcolant, i al vespre es farà un sopar amb crema de carbasses i pintxos. Avui es farà una presentació de la Xarxa d'Aliments de Manresa, a les 7 de la tarda a l'Ateneu Rocaus.