En el marc dels actes de cloenda del 75 aniversari del retorn de les relíquies dels sants màrtirs, Cardona inaugurarà avui, a les 9 del vespre, la recuperació dels finestrals gòtics i els nous vitralls de l'església de Sant Miquel. Els vitralls han estat dissenyats per l'artista solsoní Jaume Cuadrench a l'entorn de la iconografia dels sants màrtirs i d'altres elements folklòrics i devocionals cardonins, i elaborats pel taller del vitraller barceloní Jordi Bonet. En una de les peces es poden veure representats els dos sants Celdoni i Ermenter i a l'altra la Mare de Déu del Patrocini, l'àliga de Cardona i un bastoner, element del folklore local molt lligat a la patrona de la vila.

Durant la celebració, s'estrenaran els nous goigs commemoratius del 75 aniversari, compostos pel musicòleg Ovidi Cobacho. La descoberta dels finestrals gòtics i la construcció dels nous vitralls completen la restauració de la façana del temple que es va realitzar fa un parell d'anys.

Processó amb la imatgeria

D'altra banda, demà tindrà lloc la cloenda del 75 aniversari del retorn de les relíquies dels sants màrtirs amb una processó pel nucli antic que començarà i acabarà a l'església de Sant Miquel. A la celebració, que es farà a 2/4 de 6 de la tarda, hi assistirà l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i el bisbe de Solsona, Xavier Novell.