Adif inverteix més de 800.000 euros a millorar la línia entre Barcelona i Manresa

Les actuacions es faran en cinc punts de la xarxa a la comarca del Bages

18.10.2016 | 07:29
Un tren de la línia de Renfe arribant a l´estació de Manresa.

La companyia Adif ha adjudicat un contracte per l'execució de les noves obres de millora de la infraestructura ferroviària en la línia Barcelona-Manresa. Els treballs, segons informa Adif, es duran a terme a cinc trinxeres ubicades al Bages -dues a Manresa, dues a Castellbell i el Vilar i una a Sant Vicenç de Castellet-.

El contracte, amb un termini d'execució estimat d'onze mesos, s'ha adjudicat a la UTE formada per les empreses Pavasal i Vía Civil per un import de 803.412 euros. S'hi sumarà també una partida de 35.806 euros en concepte dels serveis que aporta directament Adif. L'objectiu de l'actuació és consolidar les trinxeres per garantir uns nivells més elevats de fiabilitat i qualitat, a més de reduir la probabilitat d'incidències. També es vol minimitzar la probabilitat de despreniments de vegetació o altres materials sobre la via.

Adif informa que a les cinc trinxeres s'hi farà un reforç dels diferents materials rocosos i també es farà un sanejament de tots els elements estructurals i de protecció amb l'objectiu de prevenir el despreniment de materials. A més, es faran feines de sega i desbrossament, així com també la supressió d'arbres.

En relació a aquesta darrera actuació, la companyia ferroviària informa que la tala d'arbres es farà amb una autorització prèvia de les administracions competents i després de fer un anàlisi "exacte" de les unitats que s'han d'eliminar.

A la línia Barcelona-Manresa-Lleida Adif ha invertit més de 3,1 milions d'euros en actuacions de modernització de la infraestructura. Segons informa la companyia, ja s'han finalitzar obres de millora a la Granyanella (Lleida), amb una inversió superior als 820.000 euros, i a cinc trinxeres situades a Montcada i Reixac, Terrassa, Viladecavalls i Castellgalí, amb un cost de 490.000 euros.

Els treballs, segons informa Adif, han permès suprimir cinc limitacions temporals de velocitat, un fet que permet reduir el temps del trajecte i "prestar un servei més eficient per als viatgers". D'altra banda, Adif informa que aquest mes d'octubre s'iniciaran els treballs de tractament i consolidació de cinc trinxeres més, quatre d'elles situades a Vacarisses i una altra a Sant Vicenç de Castellet (Bages), amb una inversió superior als 807.000 euros.

Per últim, Adif també explica que ha adjudicat un altre contracte per la realització d'obres de modernització del pont sobre el barranc de Sanana, al terme municipal de Castellbell i el Vilar, i del pas inferior de Lorpina, a Vacarisses. Aquesta actuació ha de permetre millorar l'estat de les dues infraestructures i allargar la vida útil dels materials. Les obres tenen un pressupost de 260.000 euros i s'executaran al llarg de quatre mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El PDeCAT demana explicacions al PSC pel cas Catalunya Caixa

El partit vol que els socialistes es posicionin sobre la imputació de l'alcalde de Castellgalí

Sant Fruitós inaugurarà la plaça Onze de Setembre amb el cobert reformat el 2 d'abril

Sant Fruitós inaugurarà la plaça Onze de Setembre amb el cobert reformat el 2 d'abril

A partir del dimarts, 28 de març, el nou espai ja s'obrirà al públic i s'hi farà el mercat setmanal

Ensenyament dotarà d'un edifici les escoles de Santpedor i Sant Fruitós

Ensenyament dotarà d'un edifici les escoles de Santpedor i Sant Fruitós

Es licitarà la redacció del projecte executiu per a La Serreta i el Pla del Puig abans d'acabar...

Santpedor posa en marxa el primer pressupost participatiu

Els ciutadans podran escollir entre quatre propostes, que estan exposades a la biblioteca

Enllaços recomanats: Premis cinema