Navàs ha tancat la 84a Fira de Tardor amb les expectatives més que cobertes. Tant la jornada de dissabte, que va estar més dedicada al vessant vinícola, com la d'ahir, amb les tradicionals parades d'artesans i les activitats paral·leles a la plaça de l'Ajuntament, van omplir, i els nous espais dedicats als tastos i a la promoció de productors de la zona que es presentaven com a novetats en l'edició d'enguany, han donat molt bons resultats. Tant, que es volen consolidar a partir de l'any que ve, segons explicava ahir el regidor de Promoció Econòmica, Genís Rovira.

Dissabte ja hi va haver bones sensacions en la cinquena mostra de la verema, a la plaça de l'Església, que enguany incorporava com a novetat el Tastaentorn, amb la presència d'onze parades on es podien fer tastos de productes de proximitat, tant de menjar com de vi o cervesa amb la compra d'un tiquet, i se'n van vendre cap a 2.500. L'experiència "ha anat millor del que esperàvem", apuntava ahir Rovira, que es planteja la possibilitat no tan sols de repetir-la a la fira de l'any que ve, sinó també de fer un altre Tastaentorn entremig, "més de cara al bon temps".

La fira va tornar a omplir ahir en la seva jornada central, en aquest cas amb les parades i les activitats ubicades a la plaça de l'Ajuntament, que ja fa uns anys que queda totalment ocupada, ahir amb unes 130 parades de productes artesans. "Aquesta és la gràcia de la fira, que queda acotada, és específica d'un tipus de producte [no és multisectorial], i el que s'hi ven, és bo", sosté Rovira, de manera que "ja no es vol créixer més en quantitat, sinó que es vol potenciar la qualitat".

A banda de les parades, més de 200 puntaires van omplir el centre de la plaça, on també es va fer una roda d'esbarts, i enguany s'estrenava un espai dedicat als productors per fer tastos i tallers, i que va acollir des de la presentació d'una nova modalitat de la cervesa Guineu, fins a tastos de mel, formatges, xocolata, oli, o ratafia. Una experiència també molt reeixida que es repetirà l'any que ve.

La fira també va tenir altres activitats paral·leles, des de sardanes fins a jocs per a la mainada, una caminada, o un concert de la Polifònica de Puig-reig

Un mural de Valentí Gubianas

Durant tot el cap de setmana i coincidint amb la fira, l'artista local Valentí Gubianas ha pintat un gran mural a la façana de la paret del Casal Sant Genís, amb l'objectiu de dignificar aquest espai.