L'equip de govern de Sant Fruitós de Bages (GfP i PSC) assegura que el grup municipal d'ERC, a l'oposició amb els convergents, va pactar amb el govern les condicions per donar el vistiplau a les obres del carrer Padró, i això inclou tant els termes del projecte com el de les contribucions especials que han d'afrontar els veïns.

El govern municipal respon d'aquesta manera a les acusacions dels republicans, que consideren excessiu el cost que hauran d'assumir els propietaris del carrer amb les contribucions. Com ja va apuntar aquest diari en l'edició de dissabte, les obres pugen a 519.000 euros, si bé el municipi només n'hi haurà d'aportar 69.000 perquè hi ha una subvenció de 450.000 euros de la Diputació. L'acord aprovat al darrer ple (amb l'abstenció d'ERC, que sorprèn l'equip de govern després de l'entesa que diu que hi havia hagut prèviament) implica que l'Ajuntament aportarà 9.695 euros, mentre que els veïns afrontaran tota la resta, que suposa el 86 % de la part que no cobreix la subvenció, i que ERC considera massa elevada.

El govern fruitosenc diu que les acusacions d'ERC "entren de ple en la irresponsabilitat i l'en-gany" perquè es contradiuen amb el que hauria pactat amb GfP i el PSC. Assegura que el regidor republicà David Uró va participar en quatre reunions amb el govern per acordar els termes del projecte del carrer i les contribucions per als veïns.