La façana del casal Sant Genís de Navàs ha experimentat una profunda renovació de la mà de l'artista Valentí Gubianas. L'il.lustrador navassenc ha realitzat durant tot el passat cap de setmana, en el marc de la Fira de Tardor, un mural a les parets exteriors de l'edifici.

Segons ha explicat el mateix Guabianas, per crear el mural «m'he basat en la idea del casal sant Genís com a centre cultural de Navàs, que és la funció que té. Cultura: acció de cultivar. Si ens cultivem, tindrem eines per a ser més lliures». Així, a partir de l'aigua d'una regadora «es produeix en les persones el cultiu de els diferents vessants de la cultura».

Per això hi ha un personatge amb un piano que simbolitza la música, un altre amb un seguit de llibres per escriure que significaria la creació literària, uns altres amb dos personatges, l'un amb una lupa i l'altre amb un periscopi, en un camp de roselles simbolitzant la ciència, un altre personatge té un vaixell al seu cos per explicar el viatge, l'aprenentatge, l'experiència. D'aquest mateix personatge li surt pel cap un roure, fent memòria de la història de Navàs «quan, segons diuen abans de ser poble era un bosc de roures». D'aquest en cauen uns aglans que les recull un infant per reflectir l'activitat popular que es viu a l'interior del recinte, en aquest cas l'entrega de cartes al patge dels reis. Finalment un altre infant amb un globus representa la infància i la cultura popular tan present en aquest espai. Tots els personatges estan enllaçats «per reforçar la idea de xarxa cultural i de cohesió».