Una artesenca dissenya una eina per planificar menús setmanals equilibrats

Menuari és una maleta amb receptes, consells i una pissarra imantada per penjar a la nevera

22.10.2016 | 07:33
Una nena apuntant els menús a la pissarra imantada de la nevera

Planificar els àpats d'una dieta equilibrada i saludable a partir de les eines que proporciona una maleta. És l'objectiu del Menuari, una iniciativa didàctica i fàcil de fer servir que ha dissenyat l'artesenca resident a Barcelona Bet Plans, amb l'assessorament de la Fundació Alícia i el suport de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

El Menuari consta d'una caixa per a receptes, un llibre amb consells nutricionals i receptes pràctiques per fer cada dia, una pissarra imantada amb els espais per als àpats de cada dia de la setmana, un retolador per a pissarra i 28 peces imantades que representen els diferents grups d'aliments que configuren la dieta mediterrània; des de farinacis fins a hortalisses, passant pels ous, carn vermella, llegums, carn blanca, peix blanc i marisc, peix blau. Cadascuna d'aquestes fitxes es col·loca a la pissarra, que també disposa d'un espai per poder planificar la compra i apuntar-hi el que farà falta per poder fer els menús diaris. A través d'un codi QR a la pissarra, s'accedeix a una biblioteca de receptes a la pàgina web, que s'anirà actualitzant amb aportacions dels usuaris, receptes de cuiners, divulgadors gastronòmics i empreses d'alimentació.

Bet Plans és una emprenedora que treballa en un espai de coworking a Barcelona, i especialment des que va ser mare dels seus dos fills es va anar interessant per trobar fórmules que li permetessin planificar millor els menús, de manera que va dissenyar el Menuari. Al principi "m'organitzava amb un full d'Excel", però reconeix que "era complicat", explica Plans. Va decidir buscar eines més fàcils per Internet "però només hi vaig trobar fulls semblants al meu", de manera que es va acabar fent un disseny "a mida, en funció de com m'agradava a mi". Ja fa un temps que a casa de Bet Plans han posat en funcionament el Menuari, i assegura que l'experiència està sent molt bona.

D'una banda, "els pares anem molt més ben organitzats perquè et permet organitzar els menús de tota la setmana i oblidar-te'n", i de l'altra, "els nens ja no et discuteixen per què avui toca menjar verdura o peix, perquè visualitzen fàcilment el menú apuntat a la nevera i l'acaben interioritzant com a normal". De l'experiència d'altres pares que també l'han provat, Plans explica que en famílies amb fills quasi adolescents, aquests "s'impliquen molt en la planificació dels menús durant la setmana, i fins i tot busquen receptes per Internet".
La Fundació Alícia ha fet l'assessorament en els continguts del llibre i ha desenvolupat les receptes que s'hi inclouen, mentre que l'Hospital de Sant Joan de Déu ha donat suport a la iniciativa a través del departament d'Innovació i Recerca.

Es ven a la web i en botigues

El Menuari es pot adquirir per Internet a través de la web menuari.com (amb transport a domicili), i també a la botiga de la Fundació Alícia i en una altra botiga d'Esplugues de Llobregat, si bé hi ha la intenció d'anar expandint aquest producte cap a altres comerços de Catalunya. Costa 29,90 euros, i de cara a aquesta tardor hi ha prevista una campanya de llançament a través de Facebook per 24,95 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Sallent connecta piscina i zona esportiva amb una passarel·la

Sallent connecta piscina i zona esportiva amb una passarel·la

Un petit pont sobre el riu Cornet permetrà integrar els dos complexos

Cardona posarà en servei enguany els pisos tutelats per a gent gran al nucli antic

Cardona posarà en servei enguany els pisos tutelats per a gent gran al nucli antic

Ara s'ha aconseguit un ajut per equipar els habitatges i les zones comunes

Sant Salvador pacta amb el Cadastre una rebaixa dels valors del 4% per al 2018

Sant Salvador pacta amb el Cadastre una rebaixa dels valors del 4% per al 2018

La reducció s'afegirà a la que ja es va aplicar fa dos anys, del 8%, sobre unes valoracions del 2004

Enllaços recomanats: Premis cinema