L´Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha dut a terme al llarg dels darrers mesos obres d´arranjament a la via pública del municipi per garantir l'accessibilitat universal i facilitar la mobilitat de tots els vianants. Els treballs, que han consistit en rebaixar un total de 14 voreres i cruïlles de diferents vies, segueixen el Pla Director d´Accessibilitat elaborat per la Diputació de Barcelona l´any 2013.

L'adaptació i el manteniment en bon estat de les voreres per a facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda és, segons apunten fonts municipals, un objectiu prioritari de la Regidoria d´Obres i Manteniment. Es tracta d'uns treballs que l´Ajuntament fa de forma periòdica a les vies principals de la vila i que permeten donar resposta a les necessitats expressades pels veïns i veïnes de Sant Joan amb problemes de mobilitat.

Les obres, que van arrencar el passat 18 de juliol i que s´emmarquen dins els plans d´ocupació, han consistit en la instal·lació de rebaixos adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda als carrers Tarragona; Bonavista -cantonada amb Av. Torrent del Canigó-; Sardana; Pont; Sol -cantonada amb

Carrer Major-; Riu -cantonada amb c/Major-; i Muntanya -cantonada amb carrer Sant Mateu. Els encarregats d'efectuar les tasques, un oficial i un operari de la brigada municipal, han rebaixat un total de 14 voreres i cruïlles seguint els punts marcats en el Pla Director d´Accessibilitat encarregat a la Diputació de Barcelona l´any 2013.

Laura Vilanova, regidora d´Obres i Manteniment, assegura que "totes les persones han de poder desplaçar-se de forma segura per l'espai públic, siguin quines siguin les seves condicions físiques o limitacions. El nostre objectiu és facilitar la circulació, l´autonomia personal i la integració social i professional de tots els nostres veïns i veïnes. Aquesta és una de les prioritats de la Regidoria d´Obres i Manteniment, tot i que sabem que encara queda molta feina per fer".

El Pla Director d´Accessibilitat es troba a les dependències de l´Ajuntament i qualsevol ciutadà que ho desitgi el pot consultar. D´altra banda, dins els plans d´ocupació de l´Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, des del passat 3 d´octubre també s´han incorporat a la brigada municipal un nou oficial i operari que duran a terme tasques de millora en la xarxa de clavegueram.