Talamanca ha rebut de mans de la Diputació de Barcelona l'avantprojecte per a l'adequació del Casal de la Quintana en un espai polivalent.

Aquest estudi defineix quines serien les intervencions necessàries per adequar l'edifici existent a l'ús de casal, amb les condicions de seguretat i accessibilitat necessàries, i millorant-ne la funcionalitat.

D'acord amb l'avantprojecte, en una primera fase es posaria en funcionament una aula, un despatx, un magatzem de proximitat i els serveis sanitaris. En una segona fase entraria en funcionament la resta de la planta, amb una sala de més capacitat, comunicada amb el primer espai. L'objectiu és facilitar a l'Ajuntament les dades necessàries per a la presa de decisió sobre les actuacions que cal realitzar i poder redactar-ne el projecte executiu.

La reforma permetrà fer a l'edifici actes cívics i cultural propis d'un casal, com ara tallers, exposicions, reunions d'entitats i activitats formatives, amb les condicions necessàries de seguretat i confort per als usuaris. El cost total pressupostat per a aquestes actuacions és de 301.553 euros.

D'altra banda, el consistori també va rebre un estudi d'optimització energètica. El treball analitza el comportament energètic de l'edifici i el seu règim d'utilització i els seus elements consumidors, i proposa un seguit de mesures. Amb les propostes plantejades es calcula que es podria reduir el consum energètic anual el 30%.