L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada obrirà durant l'any 2017 una convocatòria d'ajuts per tal de garantir que cap nen o nena quedi sense sortides i colònies escolars i/o activitats extraescolars per motius econòmics. Aquest és l'objectiu principal de la moció presentada per Compromís amb Sant Joan - ICV - MES i que va ser aprovada per unanimitat en el darrer ple municipal.

D'aquesta manera, el grup municipal de Compromís amb Sant Joan posava en relleu la necessitat que l'Ajuntament de Sant Joan compleixi el que estableix la llei d'educació i la llei d'infància, i impulsi polítiques que garanteixin el dret al lleure educatiu. El seu portaveu, Albert Marañón, ha destacat que "la crisi i les polítiques realitzades han provocat un increment de les desigualtats i és en la infància en què aquestes afecten més virulència".

La moció de Compromís, aprovada amb esmenes de CiU i ERC, i amb el suport de PSC i PP, aborda també el dret a l'alimentació i preveu millores en les bases de beques menjador. Així, es reforçarà la possibilitat d'accedir a la convocatòria al llarg de tot el curs escolar per cobrir situacions de mancances sobrevingudes.