El procés de licitació per a la construcció i gestió d'un futur tanatori i crematori a Sant Fruitós de Bages ha tingut un sol aspirant. El termini que es va obrir aquest estiu per optar al servei ja s'ha esgotat, i ara l'Ajuntament haurà de constituir la mesa per obrir el sobre amb la proposta presentada i valorar si és apta o no per a l'adjudicació. L'alcalde, Joan Carles Batanés, ha avançat a aquest diari que la decisió no es prendrà abans del novembre, perquè primer l'equip de govern vol acabar de resoldre altres expedients que té oberts.

El que es va posar a concurs és la concessió d'un terreny municipal de 5.400 metres quadrats situat entre el cementiri i el traçat de l'eix Transversal, on l'empresa adjudicatària haurà de construir l'equipament amb tanatori i crematori, que després gestionarà. Ella mateixa haurà d'assumir el cost de les obres i s'haurà de fer càrrec de la gestió del cementiri municipal, i a canvi tindrà la concessió de l'explotació del servei durant un període de 45 anys.

Batanés es mostra prudent davant la possibilitat que finalment sigui l'empresa presentada la que s'acabi adjudicant la concessió. I és que en projectes de l'envergadura d'aquest (com també es va fer amb la residència d'avis), l'Ajuntament és més estricte a l'hora de valorar la proposta de les empreses, i ha establert "una nota de tall" amb uns mínims requisits per complir que ja figuraven en els criteris d'adjudicació, explica l'alcalde. Més enllà d'això, "quan obrim el sobre pot passar que falti documentació i ja no es valori la proposta", o bé tot el contrari, "que estigui tot correcte, passi la nota de tall i se li acabi adjudicant".

De moment l'alcalde no posa data a la constitució de la mesa. Abans es volen acabar d'enllestir processos d'adjudicacions d'obres que hi ha en curs, i es vol tenir aprovats els pressupostos del 2017, que en principi es podrien portar al ple del 3 de novembre.

L'Ajuntament de Sant Fruitós va fer pública el gener de l'any passat la intenció d'impulsar un equipament amb tanatori i crematori al municipi, després de l'interès mostrat per empresaris i la instància rebuda per part d'una operadora demanant-ho.