El grup municipal d'ERC, a l'oposició a l'Ajuntament de Navàs, rebutja l'increment de la taxa de recollida d'escombraries aprovat en el darrer ple pel govern amb majoria de la CUP, per considerar que no està justificat. Els republicans acusen la CUP de fer «postureig abaixant uns pocs euros l'IBI», si després augmenta la de la recollida d'escombraries.

El govern sosté que aquest increment es deu a l'augment valorat en poc més de 26.000 euros del cost que aplica el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus. Per la seva banda, ERC considera que aquest cost es pot assumir sense necessitat d'encarir la taxa, tenint en compte que, segons els extractes comptables facilitats pel mateix Ajuntament, l'any passat els ingressos en aquest concepte van ser 41.000 euros més alts que les despeses, i que de cara al 2016, extrapolant les dades existents fins al setembre, també es preveu tancar amb superàvit, en aquest cas de 60.000 euros.

Per a ERC, aquest benefici hauria de servir per compensar l'augment que aplica el Consorci, i si no és així, s'estarà cobrant més diners del que costa, de manera que la taxa de recollida d'escombraries passarà a ser un impost a l'ombra i no pas una taxa»

Tampoc hi ha entesa en altres impostos

Per altra banda, ERC tampoc no veu clar l'augment del 25 % que es vol aplicar al primer tram de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, que d'entrada ja consideren injust injust «perquè grava unes suposades plusvàlues per la venda de terrenys o pisos, quan s'estan venent per imports inferiors al preu a què es van comprar». Aquest impost comporta una recaptació de 300.000 euros, i per a ERC, augmenta-lo el 25 % respon a una voluntat «únicament recaptatòria».