El veïns de Navàs ja poden votar, des d'ahir i fins al 22 de novembre, a quines de les 48 propostes que s'han fet volen destinar els 120.000 euros dels pressupostos participatius del 2017. En aquesta tercera edició, l'Ajuntament navassenc pràcticament ha doblat l'import i ha canviat el funcionament de votació amb tres apartats diferents a cadascun dels quals es destinen 40.000 euros. Tot plegat, amb l'objectiu de fer "pedagogia" i que el sistema sigui "més participatiu", ja que "permet decidir més coses i en més àrees", apunta l'alcalde de Navàs, Jaume Casals (CUP).

En el primer apartat, 'Quines àrees milloraríeu?', s'hi han recollit deu propostes que ha formulat l'equip de govern de l'Ajuntament de Navàs. En aquest cas, s'explica els diners que s'han gastat aquest any per àrees (activitats culturals, fires, manteniment de carrers... ) i els que es preveu gastar el 2017 i els ciutadans podran votar les dues seccions a les quals creuen que cal destinar més diners. Segons Casals, aquest nou apartat permet "explicar com funcionen les àrees i poder palpar quina sensació té la ciutadania i que sigui ella qui marqui les prioritats".

L'apartat número dos es titula 'Fem-ne una de grossa' i està destinat a les actuacions de més abast. En aquest cas, els ciutadans han presentat 12 actuacions. Només es podrà emetre un vot i s'escollirà una de les opcions presentades . Si la proposta guanyadora té un cost inferior als 40.000 euros, l'import sobrant es destinarà al tercer apartat de votació.

El tercer apartat, anomenat 'Els petits canvis són poderosos', inclou un total de 26 propostes que ha fet la ciutadania. Es tracta de petites actuacions com millores en parcs infantils, posar més bancs i més il·luminació al passeig, reestructurar la primera planta de l'Ajuntament, instal·lar una estació meteorològica a Castelladral o fer una aplicació mòbil per comunicar incidències a l'Ajuntament. En aquest apartat, es podran emetre cinc vots entre les propostes presentades i s'escolliran les que hagin assolit més percentatge del seu pressupost.

Les votacions de les propostes dels pressupostos participatius de Navàs es poden fer a l'OAC, a l'edifici de l'ajuntament, fins al dimarts 22 de novembre a les dues del migdia. Aquell mateix dia es farà un recompte públic per veure com es destinen els diners. L'equip de govern té previst aprovar els pressupostos abans d'acabar l'any, el 19 de desembre.