Combatre la desmotivació i l'absentisme escolar i recollir aliments frescos i roba usada. Aquests són els dos aspectes que uneix el Rebost Solidari, una iniciativa impulsada per la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Navarcles conjuntament amb la Fundació Humana, l'institut de Navarcles, Càritas i dos establiments d'alimentació del municipi. El projecte, que es durà a terme durant el curs escolar, es va presentar ahir al consistori navarclí.

El Rebost Solidari és una iniciativa que inclou la recollida d'aliments frescos als establiments adherits (Supermercat Rojas i Dia) i la recollida a domicili i sota demanda de roba usada per portar-la als contenidors de tèxtil que hi ha al municipi. Tot plegat amb la peculiaritat que seran alumnes de l'institut de Navarcles que formen part del projecte Roda -que pretén motivar els estudiants amb treballs externs al centre- els encarregats de passar a buscar els productes amb una bicicleta amb un petit remolc, que ha cedit la Fundació Humana.

La iniciativa neix, segons la regidora de Serveis Socials de Navarcles, Sandra Palomino, "a partir de diferents necessitats que es detecten com poden ser la recollida d'aliments frescos i trobar altres vies de sortida i activitats per als alumnes del projecte Roda". En aquest sentit, el consistori ha ampliat el seu marc de col·laboració amb la Fundació Humana, que es fa càrrec de la recollida de roba usada al municipi, i, en aquest cas, ha cedit el material necessari per dur a terme el projecte.

D'aquesta manera, dos dies per setmana dos dels joves de secundària que participen al projecte passaran a buscar els aliments frescos que els navarclins hauran deixat a les cistelles dels establiments adherits i els faran arribar al consistori, que s'encarregarà de repartir-los a través dels Serveis Socials i Càritas. D'altra banda, aniran als domicilis, que prèviament ho hagin sol·licitat, a recollir roba usada per portar-la als contenidors de tèxtil que hi ha al poble.

El projecte Roda va néixer el 2003 a l'institut de Navarcles davant la necessitat de trobar una motivació externa a l'aula per als alumnes amb dificultats per obtenir el graduat. Alguns joves fan tasques en empreses, a la residència i a la llar d'infants. Ara, amb el Rebost es posarà la motivació dels adolescents al servei de la solidaritat.