L'avinguda del Secretari Canal de Sant Vicenç, principal artèria de comunicació del nucli urbà, té des d'aquest dilluns i durant aproximadament dues setmanes restriccions de trànsit amb l'habilitació de pas alternatiu per unes obres. En concret s'hi han començat a construir dos passos de vianants elevats per incrementar-hi la seguretat i obligar els vehicles a reduir la velocitat. S'ha començat per construir el primer a la confluència entre l'avinguda i el carrer de Soler i Puigdollers.

Les obres les porta a terme la diputació de Barcelona, que és la titular d'aquesta via ja que es tracta del tram urbà de la carretera que va de Sant Vicenç al Pont de Vilomara (BV-1229). A conseqüència dels treballs, es dóna pas alternatiu mitjançant la instal·lació de dos semàfors. Les obres duraran dues setmanes i el pas alternatiu és vigent des les 8 del matí a les 6 de la tarda. La Policia Local ha informat que intensificarà la seva presència en tot aquest entorn, sobretot en les hores punta, per ajudar a fer el trànsit més fluid, alhora que recomana que en la mesura del possible s'eviti passar per aquesta via.

D'altra banda, dimecres és previst que també es comencin els treballs d'urbanització (a càrrec de l'Ajuntament) del carrer Via Augusta, vial que actua com a ronda des del pont d'entrada a Sant Vicenç cap al sector nord. En aquest cas les obres obligaran a tallar completament el carrer.