Les dues operadores que actualment donen servei de fibra òptica a Sant Fruitós de Bages, Fibracat i Telefònica, tenen diversos projectes en marxa per ampliar encara més el seu abast i arribar a cobrir les zones habitades i industrials del municipi en la seva totalitat al llarg dels propers mesos.

Actualment, l'operadora catalana Fibracat dóna cobertura a nivell residencial a tot el nucli urbà i a la urbanització de La Rosaleda, i també al polígon de la Bòbila, que està en contacte directe amb la zona urbana. De cara al desembre, preveu desplegar el servei als polígons de Sant Isidre I, II i III; Casanova, Riu d'Or, i Santa Anna, i en el transcurs dels propers tres mesos, també vol arribar al polígon El Grau.

Per la seva banda, Telefònica, que dóna servei a Pineda de Bages des de fa un any, ara treballa en la primera fase de desplegament de la fibra al nucli de Sant Fruitós, a Les Brucardes, i a La Rosaleda, on la xarxa ja està estesa i preveu que els usuaris puguin contractar el servei durant el primer trimestre del 2017, segons fonts del Coordinador de Control de l'operadora a Catalunya facilitades per l'Ajuntament de Sant Fruitós. Pel que fa a Torroella de Baix, Telefònica preveu fer-hi arribar el servei al llarg de l'any que ve.

Amb tot, encara existiran alguns punts foscos molt concrets en què no arribarà la fibra òptica, si bé l'Ajuntament assegura que són coneguts per les empreses operadores, i que també se solventaran properament.