El programa de cites a cegues First Dates de Cuatro, que convida persones que busquen l´amor a compartir un àpat en un restaurant, va tenir entre els participants d´aquest dimecres la veïna de Sant Vicenç de Castellet Rosa Carrillo Pladellorens. Estudiant de Treball Social a la Universitat de Barcelona, la jove, de 22 anys, va tenir una cita amb un noi anomenat Samuel, de Sant Feliu de Llobregat.

Per què es va apuntar a «First Dates»?

Me´n recordo que va ser un dia a l´estiu que estava dinant amb la meva família i ens vam posar a parlar del programa, que jo veia cada dia, i parlant vaig pensar: per què no m´hi presento i provo aquesta experiència? Volia saber la sensació que se sent en ser allà i l´ambient que es respirava. Així que va ser una decisió molt impulsiva i m´hi vaig apuntar a la pàgina web.

I què va haver de fer?

Vaig haver d´enviar el meu vídeo de presentació (el que es veu només començar el programa) i em van fer omplir un formulari molt llarg, d´unes 4 o 5 pàgines, on et feien preguntes sobre tu i et demanaven els teus gustos relacionats amb la teva parella ideal.

Quin dia va ser la cita?

Va ser el dijous 29 de setembre. Em va empipar bastant perquè va ser inevitable perdre´m classes. El dia abans em van enviar els bitllets de l´AVE per anar i tornar.

Com és la gravació?

Jo no en diria gravació perquè sembla com si anessis a un restaurant normal. Quan veus Carlos Sobera o Matías, el cambrer, llavors penses, d´acord, això va de debò, encara que no ho vegi m´estan gravant. Les càmeres són robotitzades i no es veuen, no és el típic que hi ha el càmera tota l´estona gravant al teu costat. Crec que si fos així la gent es tallaria més i no podríem veure les parts més divertides i originals de cadascú. En referència «al sopar» realment no ho és. Arribes a l´edifici on hi ha el restaurant i el lloc de producció a les dues del migdia, quan acaben de maquillar-te i posar-te el micròfon et fan una prova de so i ja vas al restaurant, que és al costat.

Poden escollir la roba i el maquillatge?

La roba l´has de portar tu, ets lliure de dur el que vulguis. Jo vaig preferir portar alguna cosa elegant perquè, a banda que m´agrada anar arreglada a qualsevol lloc, si la gent t´ha de veure per la tele, millor anar ben vestida. Com que tinc nocions d´estilisme crec que vaig saber encertar bastant! En referència al maquillatge, ho tries tu, si vols que et maquillin o no.

El noi de la cita el va veure abans de la gravació?

No. Això és una cosa que m´han preguntat més d´un cop i en aquest aspecte el programa és molt fidel. A més, em recordo de noies que feien preguntes a nois de producció i costava molt que els donessin cap pista.

Els donen alguna indicació?

Ens van dir que era com si fos un sopar normal, que podíem parlar de qualsevol tema i que el fil connector el portàvem tota l´hora nosaltres. El que sí que és veritat és que mitjançant el formulari si veuen algun tret fort en tu et diuen que l´exageris per crear més audiència, suposo. Per cert, no va ser el meu cas.

Com va acabar? Hi tornarà, a haver segona cita?

Al final els dos vam dir de fer una segona cita però jo tenia claríssim que no. Des del primer moment ja el vaig enxampar, ja vaig saber de quin peu calçava. Per a mi és massa criatura encara per la manera que tenia de parlar, d´expressar-se, en fi, es notava molt. El petó va ser una mica fet expressament perquè quan ens van fer entrar al fotomaton des de fora les cambreres pressionaven perquè ens féssim un petó, ja que crearia més audiència. Però, és clar, això després a la tele no pot sortir! Resumint, vaig haver de dissimular una miqueta amb el noi, ja que no m´agrada quedar com una mal educada davant de la gent.

Com ha rebut el seu entorn la participació al programa?

La veritat que estic bastant agraïda perquè al principi em feia com una mica de vergonya i patia pel que dirien i tot això. Però quan vaig sortir tot van ser crítiques positives, bé, totes no, però això és inevitable, no pots caure bé a tothom ni tampoc pots pretendre que tothom t´entengui. Tanmateix, per a mi el més important és el que pensi la gent que m´envolta i que estimo i em van dir que havia sortit molt natural.

Recomanaria l'experiència?

La veritat és que sí, i no pel fet de trobar amb una persona. Jo sabia perfectament que en programes d´aquest estil no trobaràs la persona de la teva vida, però per passar una estona divertida i trencar una mica la rutina és molt recomanable.